Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας (Τρίτη,, 07/03) από τη Σκαλιώτισσα. 

Άσκηση με την επωνυμία εγκέλαδος θα αρχίσει στις 10 το πρωί. Στην άσκηση που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Κύπρο θα λάβουν μέρος όλες οι ουσιώδεις υπηρεσίες και κυβερνητικά τμήματα και στο σενάριο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, πτώση πολυκατοικιών με θύματα στους δρόμους και ανθρώπους παγιδευμένους σε σπίτια. Θα εξεταστεί πιθανότητα διαρροής υγραερίου και η κατάσταση στις πετρελαιοδεξαμενές στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας. Θα λειτουργήσει το Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων που βρίσκεται στο Διοικητήριο της Πολιτικής Άμυνας στην Αλυκή, όπου θα παρουσιαστούν οι εθελοντές ο αριθμός των οποίων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς είναι η πρώτη άσκηση τέτοιου μεγέθους για φέτος. Το μήνυμα θα δοθεί στους πάνω από 1200 εθελοντές που είναι γραμμένοι στην πολιτική Άμυνα. Θα βγουν έξω οι ομάδες υπόχρεων Αμυνιτών οι οποίοι θα επικοινωνούν μέσω ασυρμάτων με το Κέντρο καθώς θα γίνει προσομοίωση πραγματικών συνθηκών σεισμού, έπειτα από τον οποίον έχουν διακοπεί ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και άλλες υπηρεσίες. Από το Κέντρο θα γίνεται αξιολόγηση και η άμεση ανταπόκριση. Σύμφωνα με τον Σταύρο Κυπριανού, πρώην Διευθυντή της Πυροσβεστικής κι εθελοντή τμηματάρχη της Πολιτικής Άμυνας, η Λάρνακα έχει το μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών σε σχέση με όλες τις επαρχίες.

Με τους κατοίκους της Ενορίας Αγίου Νικολάου Δροσιάς θα συναντηθεί για δεύτερη φορά ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Η συνάντηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επιβεβλημένη, διότι η περιοχή αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα με τις κροτίδες και το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότατο αυτή την εποχή, πριν το Πάσχα. Σχεδόν κάθε νύχτα, νεαροί συγκεντρώνονται κοντά στην εκκλησία και προκαλούν ανησυχία στους περίοικους. Μάλιστα πρόσφατα είχε ανάψει φωτιά από γκαζάκι σε λαμπρατσιά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3μμ στην Αίθουσα Διαλέξεων του Λυκείου Μακαρίου Γ’ και είναι ανοιχτή για όλους τους κατοίκους.

Συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου η ακροαματική διαδικασία για τον μαφιόζικο τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου με θύματα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, αστυνομικό και τη σύζυγό του, έναν εκ των πληρωμένων εκτελεστών. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση, κρατούνται στις Κεντρικές Φυλακές και αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου και πυρομαχικών. Στο Δικαστήριο αναμένεται να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο που αφορά στην διαδικασία επιλογής προσωπικού στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν και αρχίζει στις 3μμ μέχρι τις 5 το απόγευμα, και πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus. Περιλαμβάνει: Παρουσίαση με θέμα τη διαδικασία επιλογής προσωπικού για μόνιμες και έκτακτες θέσεις εργασίας, στα Θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Συμμετοχή σε προσομοίωση διαγωνισμού τύπου “EPSO” με διαδραστικές δοκιμασίες κατανόησης κειμένου, ευχέρεια σε αριθμητικούς υπολογισμούς, κατανόηση αφηρημένων εννοιών και ικανότητας εκτίμησης συγκεκριμένων καταστάσεων. Οι δύο από τους συμμετέχοντες με την υψηλότερη βαθμολογία στην προσομοίωση τύπου EPSO, θα κερδίσουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 8πμ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα δεχθεί φιλοφρονητική επίσκεψη από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας Φίλιππο Βρόντο και στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία Ολομέλειας ΣΑΛ

Send this to a friend