Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λεοφωρεία-κίνδυνος αυτά που μεταφέρουν μαθητές σε σχολείο της Λάρνακας
Λεοφωρεία-κίνδυνος αυτά που μεταφέρουν μαθητές σε σχολείο της Λάρνακας

Λεοφωρεία-κίνδυνος αυτά που μεταφέρουν μαθητές σε σχολείο της Λάρνακας

Επτά κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο Μεταφορών, με την οποία θέτουν θέμα ακαταλληλότητας των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων.

Η επιστολή στάλληκε από τα Κοινοτικά Συμβούλια της Ορεινής Λάρνακας, δηλαδή από τα Κοινοτικά Συμβούλια Μαρωνίου, Ψεματισμένου, Αγ. Θεόδωρου, Χοιροκοιτίας, Κοφίνου, Σκαρίνου και Τόχνης, των οποίων οι μαθητές φοιτούν στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων. Στην επιστολή εκφράζονται σύμφωνα με πληροφορίες οι ανησυχίες των γονιών και των κατοίκων της Ορεινής, διότι όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα λεωφορεία είναι πέραν των τριάντα ετών με εμφανή σημεία φθοράς και σίγουρα ακατάλληλα να μεταφέρουν με ασφάλεια μαθητές.

Στο μεταξύ ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρήστος Ορφανίδης, έστειλε σήμερα δεύτερη επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, ζητώντας ενημέρωση για το τι προτίθεται να πράξει σε σχέση με τα παλιά λεωφορεία. Για το ίδιο θέμα είχε στείλει άλλη επιστολή στις 13 Φεβρουαρίου 2017.

Στην επιστολή, επισυνάπτονται, τα όσα έχουν ήδη σταλεί προς τον Υπουργό, από τα Κοινοτικά Συμβούλια Μαρωνίου, Ψεματισμένου, Αγ. Θεόδωρου, Χοιροκοιτίας, Κοφίνου, Σκαρίνου και Τόχνης, όπου αναφέρονται λεπτομερώς τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που προκύπτουν καθημερινώς κατά τη μεταφορά των μαθητών με τα συγκεκριμένα λεωφορεία.

Το Κίνημα Οικολόγων εξάλλου, με ανακοίνωση του καλεί άμεσα το υπουργείο Μεταφορών να επιληφθεί του θέματος και να αποσύρει τα συγκεκριμένα λεωφορεία πριν είναι πλέον αργά, όπως επισημαίνεται.

Send this to a friend