Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους του Συνοικισμού Τσιακκιλερό
Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους του Συνοικισμού Τσιακκιλερό

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους του Συνοικισμού Τσιακκιλερό

Η έκτη κατά σειρά συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών με κατοίκους Συνοικισμών, Ενοριών και Περιοχών της Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  21 Φεβρουαρίου 2017.

thumbnail_IMG_3521

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καφενείο του Συνοικισμού Τσακκιλερό, κατά την οποία η Κοινοτάρχης του Συνοικισμού κ. Χριστοδούλα Λεωνίδου και οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις.

 thumbnail_IMG_3524

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως θέματα γενικού ευπρεπισμού της περιοχής, τη συντήρηση των δρόμων που έχουν γεμίσει με λακκούβες και αποτελούν κίνδυνο για τα οχήματα και την ασφάλεια των οδηγών και την επιδιόρθωση  πεζοδρομίων. Επίσης έγινε αναφορά στην έλλειψη χώρων στάθμευσης και ότι σε αρκετές περιπτώσεις  τα πεζοδρόμια μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης. Για το λόγο αυτό, έγινε και εισήγηση όπως τοποθετηθούν πασσαλάκια, ούτως ώστε να παρεμποδίζεται η στάθμευση επί των πεζοδρομίων.

thumbnail_IMG_3526

Αναφορά έγινε και στην υφισταμένη κατάσταση του πρώην κτηρίου του    Συμβουλίου Κοινωνικής Ευημερίας (ΣΚΕ) και Παιδοκομικού Σταθμού Τσιακιλερού.   Το συγκεκριμένο κτήριο είναι εγκαταλειμμένο και χρήζει άμεσης συντήρησης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι το ΣΚΕ  εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κράτους και συγκεκριμένα στο Γραφείο Εργασίας και δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει. Όμως, θα καταβληθούν άμεσες προσπάθειες, μέσω του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για συντήρηση του εν λόγω χώρου. Ανάλογες ενέργειες θα καταβληθούν και για τα εγκαταλειμμένα σπίτια που βρίσκονται στο Συνοικισμό και χρήζουν άμεσης κατεδάφισης, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

 Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μπορούν και θα ληφθούν άμεσα μέτρα για απάμβλυνση κάποιων προβλημάτων, αλλά και μέτρα βελτίωσης σε δρόμους και πεζοδρόμια.

 Μετά το τέλος της συνάντησης, ακλούθησε περιδιάβαση στην περιοχή με σκοπό την επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στα αρμόδια Τμήματα του Δήμου, για ανάλογο χειρισμό.

Send this to a friend