Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας (Παρασκευή,17/2) από την Σκαλιώτισσα

Σχέδια για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας των Λευκάρων, βάζει μπρος ο τουριστικός ορεινός Δήμος. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σοφοκλή Σοφοκλέους, η Κεντρική πλατεία των Λευκάρων είχε διαμορφωθεί το 2009 και δεν έχει ολοκληρωθεί. Η πλατεία των Λευκάρων που είναι το κεντρικότερο σημείο του ιστορικού Δήμου, θα πρέπει να αποτελεί το σημείο αναφοράς και η ολοκλήρωση της θα στηρίξει και θα ενισχύσει την τουριστική μας βιομηχανία, ανέφερε ο κος Σοφοκλέους. Η πλατεία των Λευκάρων θα είναι το πρώτο θέμα κατά τη συνάντηση που θα έχει στις 11 ο Δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους με τη Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Άλλα θέματα τα οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Δήμος Λευκάρων μετά τη συνάντηση στο Τμήμα Πολεοδομίας είναι το θέμα του αιολικού πάρκου, η αδειοδότηση του οποίου εκκρεμεί εδώ και πάνω από τρία χρόνια. Θα πρέπει επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αδειοδότηση του Αιολικού πάρκου που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια σημαντική εκκρεμότητα και για το Δήμο αλλά και τους Δημότες που επηρεάζονται, ανέφερε ο κος Σοφοκλέους, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο Τοπικό Σχέδιο θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες των Δημοτών και τα αιτήματα του Δήμου Λευκάρων.

Ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακας Κίτιον συμπλήρωσε 26 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς και τα γιόρτασε με συνεστίαση. Ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακα-Κίτιον ιδρύθηκε το 1991 και την ίδια χρονιά, έγινε επίσημο μέλος του Παγκόσμιου Ροταριανού ομίλου. Ο σκοπός του ομίλου είναι η παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση της Λάρνακας. Είναι ένας όμιλος πλούσιος σε δραστηριότητες, και μια από τις τελευταίες ενέργειες του ομίλου, είναι η δημιουργία πάρκου για παιδιά με κινητικά προβλήματα . Πρόκειται για το πάρκο «Ίσων ευκαιριών» το οποίο βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης.

Τον Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτη Σεντώνα, θα συναντήσει στις 3μμ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και θα συζητήσει μαζί του θέματα αμοιβαίας συνεργασίας του Οργανισμού και της Λάρνακας.

Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το πρωί στη Αγία Μαρίνα των Πυργών και θα προστεί του 40ημέρου μνημοσύνου του Οικονόμου Σωκράτη Χρυσοστόμου.

O Δήμος Λάρνακας διοργανώνει στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Μουσική εκδήλωση – Συναυλία του Νεκτάριου Μαλλά τον οποίο θα πλαισιώνει οκταμελές μουσικό σχήμα και τους τραγουδιστές Στέλιο Πατρίκιο και Μύρια Παμπόρη. Η μουσική βραδιά θα περιλαμβάνει νέες και παλιές επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα που διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας. Η συναυλία θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Η Είσοδος €10

Χορευτική Βραδιά διοργανώνει στις 9 το βράδυ ο Πολιτιστικός Όμιλος Βασιλιτζιά, στο κέντρο ΖΑΚΟΣ

Στο πρόγραμμα του Δήμου σήμερα Παρασκευή ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα δέχεται δημότες στο γραφείο του μέχρι τη 1μμ. Στις 8 ωστόσο, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπεύθυνο Πόλεως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας.

Στη 1μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Ολομέλειας του ΣΑΛ

Send this to a friend