Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ρωσικό τουρνουά ποδοσφαίρου φλοξενεί η Λάρνακα-Κάθοδος ρωσικών ομάδων
Ρωσικό τουρνουά ποδοσφαίρου φλοξενεί η Λάρνακα-Κάθοδος ρωσικών ομάδων

Ρωσικό τουρνουά ποδοσφαίρου φλοξενεί η Λάρνακα-Κάθοδος ρωσικών ομάδων

Σανίδα σωτηρίας για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας, κατά τη «νεκρή» χειμερινή τουριστική περίοδο, αποτελεί η διοργάνωση του ποδοσφαιρικού τουρνουά Football National League Cup 2017 (FNL), το οποίο θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά στην πόλη του Ζήνωνα, μεταξύ 11-24 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξακουστά τουρνουά ποδοσφαίρου της Ρωσίας, στο οποίο θα λάβουν μέρος 16 συνολικά ομάδες της χώρας αυτής. Αντιπρόσωπος και διοργανωτής του σημαντικού αυτού τουρνουά είναι το ταξιδιωτικό γραφείο «Tecoma Travel Services Ltd», το οποίο εδρεύει στη Λάρνακα. Όπως πληροφορούμαστε, οι πρώτες αποστολές των ομάδων αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο περί τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας. Η κάθε αποστολή θ’ αποτελείται από 30-35 μέλη και θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας και της Αγίας Νάπας. Όσον αφορά την αποστολή των διαιτητών που θα φθάσει από τη Ρωσία στα πλαίσια του εν λόγω τουρνουά, θ’ αποτελείται από 60 άτομα, τα οποία θα καταλύσουν κι αυτά σε ξενοδοχείο της Λάρνακας.

Οι αγώνες του τουρνουά FNL 2017 θα διεξαχθούν στο νέο ΓΣΖ, στο γήπεδο «Αμμόχωστος» και στο Δασάκι της Άχνας. Η Κύπρος φιλοξενεί το συγκεκριμένο ρωσικό ποδοσφαιρικό τουρνουά για τέταρτη φορά. Στη μία και μοναδική φορά που το τουρνουά διεξήχθη εκτός Λάρνακας φιλοξενήθηκε στην Πάφο. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι ξενοδόχοι της Λάρνακας τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθότι για περισσότερο από δύο εβδομάδες, λόγω της άφιξης των ποδοσφαιρικών αποστολών από τη Ρωσία, οι μονάδες τους θα έχουν ικανοποιητικές πληρότητες σε μια περίοδο που θεωρείται «νεκρή» από πλευράς τουριστικής κίνησης.

Και γυναικείες ομάδες

Άλλη μία σημαντική διεθνής αθλητική διοργάνωση είναι προγραμματισμένη αυτό τον μήνα στη Λάρνακα. Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Cyprus Womens Cup, μία διοργάνωση που προβάλλει τη Λάρνακα στο εξωτερικό ως προορισμό αθλητικού τουρισμού και συνδράμει στην αναζωογόνηση του χειμερινού τουρισμού. Πρόκειται για γυναικείο ποδοσφαιρικό τουρνουά με τη συμμετοχή 12 εθνικών ομάδων από διάφορα μέρη του πλανήτη, μέχρι την μακρινή Κορέα και τη Νέα Ζηλανδία! Οι αποστολές των ομάδων θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας και της Αγ. Νάπας, ενώ οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν στο ΓΣΖ, στο γήπεδο «Αμμόχωστος», στο «Τάσος Μάρκου» και στο ΓΣΠ. Παράλληλα, αυτή την εποχή η Αγία Νάπα κατακλύζεται από ομάδες, από διάφορες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, οι οποίες επιλέγουν το νησί μας για την χειμερινή τους προετοιμασίας λόγω των ιδανικών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Η κάθοδος αυτών των ομάδων αποτελεί τονωτική ένεση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου κατά τη χειμερινή περίοδο, μέχρι και τα μέσα Μαρτίου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend