Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η Αστυνομία Αμ/στου επανέφερε το αίτημα για μεταφορά του Τουρκοβούλγαρου που καταζητείται για φόνο εδώ και πέντε μήνες
Η Αστυνομία Αμ/στου επανέφερε το αίτημα για μεταφορά  του Τουρκοβούλγαρου που καταζητείται για φόνο εδώ και πέντε μήνες

Η Αστυνομία Αμ/στου επανέφερε το αίτημα για μεταφορά του Τουρκοβούλγαρου που καταζητείται για φόνο εδώ και πέντε μήνες

Νέες επαφές έγιναν χθες μέσω της δικοινοτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, σε μια ύστατη προσπάθεια η υπόθεση φόνου του Τζορτζ Λο να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, έστω και καθυστερημένα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου επικοινώνησε χθες με τη δικοινοτική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα, επαναφέροντας το αίτημά της για παράδοση στις ελεύθερες περιοχές του 43χρονου Τουρκοβούλγαρου Σαλί Αχμέτ, ο οποίος καταζητείται εδώ και πέντε μήνες για τον φόνο του Βρετανού τουρίστα Τζορτζ Λο, που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα.

Μετά την απόλυση και κατά πάσα πιθανότητα απέλαση του Τούρκου Μεχμέτ Ακπινάρ, 22 χρόνων, ο οποίος επίσης καταζητείτο για το ίδιο έγκλημα, η Αστυνομία Αμμοχώστου υπέβαλε εκ νέου το αίτημα της για μεταφορά του Αχμέτ στις ελεύθερες περιοχές, προκειμένου να λογοδοτήσει ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης για τον φόνο που φέρεται να διέπραξε τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2016. Ο Ακπινάρ, ο οποίος έκτιε ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα για υπόθεση «παράνομης εισόδου στο έδαφος της Βορείου Κύπρου», αφέθηκε πριν μερικές μέρες ελεύθερος.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε στην Κυπριακή Αστυνομία και η δικοινοτική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα, ενώ όλες οι ενδείξεις αναφέρουν ότι ο 23χρονος ήδη έχει απελαθεί στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που κατέχουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ο Ακπινάρ ήταν το πρόσωπο που τραυμάτισε με μαχαίρι τον φίλο του Τζορτζ Λο, Μπεν Μπάρκερ, κατά το ίδιο επεισόδιο, έξω από μπιραρία. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου επρόκειτο να κατηγορηθεί τόσο για τον φόνο του Λο, όσο και για την απόπειρα φόνου του φίλου του θύματος.

Δεμένα τα χέρια

Πλέον, τα χέρια της Αστυνομίας Αμμοχώστου ως προς την πιθανότητα προσαγωγής του Ακπινάρ ενώπιον της δικαιοσύνης είναι δεμένα και τούτο διότι ως γνωστό η Τουρκία δεν εκδίδει υπηκόους της. Ως εκ τούτου, οι προσπάθειες των Κυπριακών Αρχών Ασφαλείας επικεντρώνονται τουλάχιστον στη σύλληψη του Τουρκοβούλγαρου Σαλί Αχμέτ, ο οποίος σύμφωνα πάντοτε με τις υπάρχουσες μαρτυρίες είναι το πρόσωπο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον νεαρό Άγγλο τουρίστα. Το αίτημα που υποβλήθηκε χθες στη δικοινοτική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα ζητά την σύλληψη του Αχμέτ μόλις ο τελευταίος εκτίσει την ποινή του στα κατεχόμενα πάλι για υπόθεση «παράνομης εισόδου στο έδαφος της Β. Κύπρου». Θυμίζουμε, ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου καταδίκασε πρόσφατα σε εννέα μήνες φυλάκιση την 48χρονη Κούλα Αναστασίου, από τη Λάρνακα, η οποία κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος (φόνου). Δηλαδή, βοήθησε τον 22χρονο φίλο της Μεχμέτ Ακπινάρ να διαφύγει στα κατεχόμενα μετά τον φόνο. Στο μεταξύ, μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης επιδεικνύουν οι συγγενείς του θύματος στη Βρετανία, μέσω της αγγλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, η οποία κρατείται ενήμερη για τις εξελίξεις.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend