Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αντεξέταση του βασικού μάρτυρα στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της Ρόσκα
Αντεξέταση του βασικού μάρτυρα στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της Ρόσκα

Αντεξέταση του βασικού μάρτυρα στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της Ρόσκα

Θέση της υπεράσπισης είναι ότι ο Π. Αλεξάνδρου ουδέποτε είπε στον Πέλοβ να διαρρήξει το διαμέρισμα του θύματος και να την κτυπήσει – «Ότι έκανες, το έκανες από μόνος σου», του υπέβαλε ο δικηγόρος.

«Ο Πλάμεν Πέλοβ, ο 32χρονος Βούλγαρος καταδικασθείς για την ανθρωποκτονία της Ντανιέλας Ρόσκα, παραποίησε τα γεγονότα, είπε ψέματα και προσπάθησε να φορτώσει τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του Παναγιώτη Αλεξάνδρου, για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ως μάρτυρας κατηγορίας, από την Εισαγγελία και το Δικαστήριο». Αυτή είναι η θέση της υπεράσπισης του 26χρονου Αλεξάνδρου, όπως αυτή εκφράστηκε από τον δικηγόρο του κατηγορουμένου Γεώργιο Α. Γεωργίου, κατά τη διαδικασία (1/2) αντεξέτασης του βασικού μάρτυρα κατηγορίας της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας. Ο Π. Αλεξάνδρου αρνείται ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 36χρονης Μολδαβής, ενώ για την ίδια υπόθεση εκτίουν ποινές φυλάκισης οι δύο Βούλγαροι Πλάμεν Πέλοβ (13 χρόνια) και Ντάνιελ Σλάβτσεβ (10 χρόνια), οι οποίοι παραδέχθηκαν ενοχή. Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2015, στο διαμέρισμα του θύματος.

Αντεξετάζοντας τον Πέλοβ, ο κ.Γεωργίου του υπέβαλε ότι ο ισχυρισμός που πρόβαλε στο Κακουργιοδικείο, ότι δηλαδή χρησιμοποιούσε δεύτερο τηλέφωνο για να επικοινωνεί με τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου αναφορικά με τη διάρρηξη στο διαμέρισμα της Ντανιέλας, είναι εντελώς ψευδής. Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο μάρτυρας πρόβαλε τον ισχυρισμό αυτό όταν αντιλήφθηκε ή ενημερώθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης ότι στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει, μετά τις 15 Οκτωβρίου 2015, καμία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του ιδίου (δηλαδή του Πέλοβ) με τον κατηγορούμενο Π. Αλεξάνδρου.

«Ταξίδεψα χιλιάδες μίλια για να έλθω στην Κύπρο και να πω την αλήθεια. Κι εγώ και ο κατηγορούμενος είχαμε δύο τηλέφωνα και επικοινωνούσαμε με αυτά. Αυτός (εννοώντας τον Αλεξάνδρου) μου έδινε πληροφορίες για το πού βρισκόταν η Ντανιέλα», απάντησε ο Πέλοβ στον δικηγόρο.

«Από μόνος σου»

Περαιτέρω, ο δικηγόρος υπεράσπισης υπέβαλε στον Πέλοβ ότι από την ημέρα που ο Αλεξάνδρου του είπε να βγάλει το GPS από το αυτοκίνητο του θύματος, ότι έκανε ο Πέλοβ από εκείνη την ημέρα κι έπειτα, το έκανε από μόνος του, διότι είχε την εντύπωση ότι θα έβρισκε χρυσαφικά στο διαμέρισμα της Ντανιέλας. Επίσης, θέση της υπεράσπισης είναι ότι το GPS τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο του θύματος, προκειμένου ο κατηγορούμενος να διαπιστώσει αν το θύμα θα πωλούσε τα χρυσαφικά (ο κατηγορούμενος πίστευε ότι το θύμα είχε κλέψει τα χρυσαφικά από το σπίτι των γονιών του). «Ο ισχυρισμός σου ότι ο κατηγορούμενος σε πίεζε να κάνεις τη διάρρηξη είναι ένα άλλο ψέμα. Ουδέποτε σου είπε ο κατηγορούμενος να μπείτε στο διαμέρισμα και ουδέποτε σου είπε να κτυπήσετε την Ντανιέλα. Τη διάρρηξη την έκανες χωρίς να έχει χαμπάρι ο Αλεξάνδρου, για να πάρεις τα χρυσαφικά και να τα πάρεις μαζί σου στη Βουλγαρία», υπέβαλε στον μάρτυρα ο κ.Γεωργίου. «Ακριβώς το αντίθετο έγινε. Αυτός (εννοώντας τον Αλεξάνδρου) μου έλεγε να μην σταματήσουμε να την παρακολουθούμε και να μπούμε στο διαμέρισμά της», ήταν η απάντηση του 32χρονου Βούλγαρου.

Η αντεξέταση του Πλάμεν Πέλοβ ολοκληρώθηκε και η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του ανακριτή της υπόθεσης, αστυφύλακα του ΤΑΕ Λάρνακας Χρίστου Κημήτρη. Η συνέχεια είναι ορισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου, για αγορεύσεις κατά πόσο έχει αποδειχθεί ή όχι εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Παναγιώτη Αλεξάνδρου.

Send this to a friend