Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης στον Πρέσβη της Ελλάδας
Αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης  στον Πρέσβη της Ελλάδας

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης στον Πρέσβη της Ελλάδας

Μετά από πρόσκληση του πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (23 Ιανουαρίου 2017), το μεσημέρι, συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης υπό τον Δήμαρχο Αντρέα Καουρή.

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη για την πρόσκληση και τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας, τον ενημέρωσε στη συνέχεια, για την ιστορία, την προσφορά και τη συμμετοχή των Λυσιωτών στους Εθνικούς Αγώνες, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την κουλτούρα της κατεχόμενης σήμερα κωμόπολής μας και την μεγάλη ανάπτυξη που είχε πριν την προσφυγοποίησή μας. Επέδωσε στον Έλληνα Πρέσβη και σχετικά βιβλία που γράφτηκαν από Λυσιώτες συγγραφείς.

Η αντιπροσωπεία της Λύσης μετέφερε στον Πρέσβη της Ελλάδας τη φωνή και την εμμονή των Λυσιωτών στο αναφαίρετο τους δικαίωμα και όλων των προσφύγων, να επιστρέψουν ελεύθεροι στις πατρογονικές τους εστίες, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας, με την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και με την πατρίδα μας ελεύθερη, επανενωμένη, ευημερούσα, χωρίς ξένους στρατούς και κατοχή.

Η φλόγα της επιστροφής, τόνισε ο Δήμαρχος Λύσης, παραμένει πάντα αναμμένη για 42 τώρα χρόνια και θα παραμένει μέχρι την ευλογημένη εκείνη ώρα.

Ο κύριος Φωτόπουλος αποδέκτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τα προσωρινά γραφεία του Δήμου Λύσης που βρίσκονται στη Λάρνακα σε ημερομηνία που θα ορισθεί αργότερα.

Send this to a friend