Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Όλα όσα έγιναν στην δίκη για το τετραπλό φονικό της Αγ. Νάπας
Όλα όσα έγιναν στην δίκη για το τετραπλό φονικό της Αγ. Νάπας

Όλα όσα έγιναν στην δίκη για το τετραπλό φονικό της Αγ. Νάπας

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, άρχισε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας η δίκη για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο με κατηγορούμενους τους Μάριο Χριστοδούλου, άλλως Μπένη, Παναγιώτη Πένταυκα, Λόι Ντέγιαν και Σοφία Γρηγορίου.

Θυμίζουμε, ότι κατά το μακελειό της 23ης Ιουνίου 2016 βρήκαν τραγικό θάνατο στο εστιατόριο «Stone Garden» ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο λοχίας της Αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη, κι ένας εκ των εκτελεστών, ο Jani Vogli, από την Αλβανία.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνούνται ενοχή σε κατηγορίες που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, συνομωσία για φόνο και απόπειρα φόνου. Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου ήταν κατάμεστη από νωρίς το πρωί από μαυροφορεμένους συγγενείς των θυμάτων του στυγερού εγκλήματος, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο εδώλιο με την συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, οι οποίοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Προτού ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Έλλη Παπαγαπίου πρόσθεσε στο πινάκιο της υπόθεσης άλλους δύο μάρτυρες κατηγορίας (φωτογράφους της Αστυνομίας), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μαρτύρων σε 189. Βέβαια, ο αριθμός των μαρτύρων που θα καταθέσουν στη δίκη αναμένεται ότι θα μειωθεί, μετά την κατάθεση παραδεχτών γεγονότων, κάτι που ενδεχομένως να γίνει σε προσεχή δικάσιμο. Κατά την πρώτη δικάσιμο κατέθεσαν φωτογράφοι της Αστυνομίας, οι οποίοι φωτογράφησαν διάφορες σκηνές ή τεκμήρια σε σχέση με το τετραπλό φονικό. Όλες οι φωτογραφίες κατατέθηκαν ως τεκμήρια.

Υποδείξεις του Χ. Ανδρέου

Συγκεκριμένα, ο αστυφύλακας Μάριος Χαραλάμπους είπε στο δικαστήριο ότι έλαβε αριθμό φωτογραφιών από διάφορες σκηνές που σχετίζονται με το έγκλημα, στην Αγία Νάπα, στη Λεμεσό και στη Λευκωσία, έπειτα από υποδείξεις του καταδικασθέντα σε ισόβια φυλάκιση για την ίδια υπόθεση Χαράλαμπου Ανδρέου. Όπως ανέφερε, έβγαλε φωτογραφίες από 28 συνολικά σκηνές.

Εξάλλου, ο αστυφύλακας Παύλος Κτωρίδης ανέφερε ότι φωτογράφισε τις νεκροτομές της Σκεύης Χατζηευθυμίου και του Jani Vogli καθώς και την ιατροδικαστική εξέταση του Γιώργου Χαραλάμπους, ο οποίος το βράδυ των φόνων ήταν παρών στην σκηνή και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Ο φωτογράφος του ΤΑΕ Αμμοχώστου Σταύρος Βασιλείου είπε ότι έλαβε δειγματοληψίες από τον κατηγορούμενο Λόι Ντέγιαν για υπολείμματα εκπυρσοκρότησης από πυροβόλο όπλο, ενώ έλαβε και αριθμό φωτογραφιών από την σκηνή του εμπρησμού του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές.

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν ως τεκμήρια το καμένο πυροβόλο όπλο και οι καμένες φυσιγγιοθήκες και τα φυσίγγια που βρέθηκαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Επίσης, ο μάρτυρας έβγαλε φωτογραφίες στη σκηνή του εγκλήματος, στο εστιατόριο «Stone Garden», έπειτα από υποδείξεις των Γιώργου Χαραλάμπους και Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, οι οποίοι ήταν παρόντες το βράδυ των φόνων και τραυματίστηκαν από τα πυρά. Στο κακουργιοδικείο , κατέθεσε και ο αστυφύλακας Μάριος Πετρίδης, ο οποίος πρόβαλε στο δικαστήριο βίντεο, διάρκειας 31 λεπτών, που δείχνει τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές καθώς και το μέρος όπου συνέβη το έγκλημα. Η δίκη θα συνεχιστεί 7 ,8 και 9 Φεβρουαρίου.

Send this to a friend