Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας (Τρίτη, 17/01) από την Σκαλιώτισσα.

-Ένα παιδάκι από τη Βουλγαρία που έγινε πέντε ετών χωρίς να βαπτιστεί, διότι οι γονείς του δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να βαπτίσουν θα μπορέσει να λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος, χάρη σε πρωτοβουλία που ανέλαβε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Αθηαίνου. Η τελετή της βάπτισης θα γίνει στις 10 το πρωί διοργανώνει σήμερα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Αθηένου. Ανάδοχος θα είναι η διευθύντρια του νηπιαγωγείου Δέσπω Γαβριηλίδου. Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο στην Αθηαίνου, έχει αναλάβει την βάπτιση άλλων τριών παιδιών των οποίων οι οικογένειες λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούσαν να τελέσουν το μυστήριο της βάπτισης. Προσκεκλημένοι στη βάπτιση θα είναι όλα τα εκπαιδευτήρια της Αθηένου, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο και Σχολική Εφορεία Αθηένου. Την πρόταση του νηπιαγωγείου, υποστήριξαν αμέσως οι γονείς των συμμαθητών του πεντάχρονου παιδιού, που πρόσφεραν ότι μπορούσαν. Η Μητρόπολη Τριμιθούντος που επίσης στήριξε την βάπτιση θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά θρησκευτικές εικόνες. Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηένου αναφέρει ότι αγκαλιάζει την πρωτοβουλία του νηπιαγωγείου για τη βάφτιση του μικρού παιδιού του οποίου οι γονείς είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και λόγω οικονομικών προβλημάτων της οικογένειας δεν κατέστη δυνατόν να βαφτιστεί προηγουμένως. Τόσο στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, όσο και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματά του Δήμου Αθηένου, υπάρχει αριθμός παιδιών ορθοδόξων γονέων που λόγω οικονομικών προβλημάτων είναι αβάφτιστα, επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς. Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του, ο Δήμος Αθηένου προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία να επιλύσει αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, σε συνεργασία με την Εκκλησία και άλλους φορείς του Δήμου καταλήγει η ανακοίνωση.

-Με τους Κατοίκους του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Α’ θα συναντηθεί στις 3 μετά το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, για να ακούσει τα προβλήματα της περιοχής κα να συζητήσει μαζί τους λύσεις. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί στις 3μμ στην Αίθουσα του Κατηχητικού, πάρα στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων. Νωρίτερα στις 9 το πρωί ο Δήμαρχος Λάρνακας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, στο Υπουργείο Εσωτερικών, για να συζητήσει προβλήματα της Λάρνακας.

-Εκστρατεία για πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρρεια αλκοόλης άρχισε από χθες η Αστυνομία στη Λάρνακα. Το αλκοόλ ήταν η πρώτη αιτία στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις την περίοδο 2011-2015, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας. Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 22 του μηνός.

-Ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στη Μενόγεια.

-Ο Θεολόγος της Μητροπόλεως Κιτίου, Αντώνιος Καλλονάς θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στα Κελλιά.

Send this to a friend