Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα.

-Έχει επιβραδυνθεί η υλοποίηση του προγράμματος αντισεισμικής αναβάθμισης και βελτίωσης των εκπαιδευτηρίων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας του κράτους, παραδέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος απαντούσε σε κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού Λάρνακας Αννίτας Δημητρίου. Η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού με επιστολή της ζητούσε να πληροφορηθεί σχετικά με τις ενέργειες που προγραμματίζονται για αντισεισμική αναβάθμιση και θωράκιση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας. Το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που αφορά την αντισεισμική αναβάθμιση και βελτίωση στα σχολεία έχει συμπληρωθεί κατά 80% αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας στην απαντητική του επιστολή, στην οποία προσθέτει ότι το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θεοδώρου συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αντισεισμικής αναβάθμισης-βελτίωσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το σχετικό πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί κατά 80% περίπου και έχουν εναπομείνει για βελτίωση το 20% των σχολείων τα οποία έχουν χαμηλό βαθμό τρωτότητας, σύμφωνα με την ιεράρχηση που έγινε κατά την ετοιμασία του προγράμματος, επεξηγεί ο Υπουργός. Υπογραμμίζει δε στην επιστολή, ότι έχει δοθεί προτεραιότητα σε σχολεία με μεγαλύτερο βαθμό τρωτότητας και με μεγάλο αριθμό μαθητών όπως το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το Λανίτειο Λύκειο και άλλα. Η συμπερίληψη του έργου αντισεισμικής αναβάθμισης-βελτίωσης του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Θεοδώρου θα μελετηθεί κατά την ετοιμασία του τριετούς προγράμματος 2018-2020 νοουμένου ότι θα υπάρξει αύξηση των κονδυλίων των προϋπολογισμών, καταλήγει ο αρμόδιος Υπουργός στην απαντητική του επιστολή.

-Μυστήρια πακέτα, τυλιγμένα σαν δώρα χριστουγέννων, με πολύχρωμα χαρτιά και κορδέλες, βρήκαν χθες το πρωί καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου Λάρνακας έξω από τα μαγαζιά τους. Κάποιοι τα άνοιξαν και διαπίστωσαν ότι ήταν άδεια, ενώ κάποιοι άλλοι τα είδαν με καχυποψία και δεν τα άγγιξαν, όπως οι ίδιοι ανέφεραν. Πάντως μέχρι αργά χθες βράδυ, δεν έγινε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, με την οποία επικοινωνήσαμε και θέσαμε υπ’ όψιν το περίεργο περιστατικό. Σχετικό ρεπορτάζ αναρτήθηκε σε τοπική ιστοσελίδα, όπου γίνεται λόγος για φαρσέρ. Η Αστυνομία πάντως εφιστά την προσοχή στο κοινό, το οποίο καλεί να μην αγγίζει αντικείμενα που είναι εγκαταλελειμμένα.

-Εγκαινιάζει σήμερα τις επαφές του με Δημότες τους οποίους ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας θα δέχεται στο Γραφείο του, και θα συζητά μαζί τους προβλήματα που απασχολούν την πόλη. Ώρες επισκέψεων του κοινού θα είναι από στις 8 το πρωί μέχρι τη 1μ.μ.

-Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς θα δέχεται δημότες στο γραφείο του για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί, κάθε δεύτερη Τετάρτη από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η πρώτη συνάντηση Δημοτών με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

-Τη θεατρική παράσταση «Wolfgang» του Γιάννη Μαυριτσάκη θα παρουσιάσει η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ και ο Δήμος Λάρνακας στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο. Η Σκηνοθεσία είναι του Μάριου Μεττή. Η Είσοδος θα είναι €12 & €6 για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και ανέργους. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών.

Send this to a friend