Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αστυνομικός από χωριό της Λάρνακας ένοχος για… ναρκωτικά
Αστυνομικός από χωριό της Λάρνακας ένοχος για… ναρκωτικά

Αστυνομικός από χωριό της Λάρνακας ένοχος για… ναρκωτικά

Ένοχο έκρινε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ειδικό αστυφύλακα, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, στην κατηγορία ότι υποκίνησε τρίτο πρόσωπο να του προμηθεύσει ναρκωτικά. Παράλληλα, το δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο στις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε, οι οποίες αφορούσαν κατοχή ποσοτήτων κάνναβης και κοκαίνης…

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2011, όταν ο ειδικός αστυφύλακας, ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας (σήμερα βρίσκεται σε διαθεσιμότητα), είχε συλληφθεί με την υποψία ότι επίτηδες τοποθέτησε ναρκωτικές ουσίες στο αυτοκίνητο της εν διαστάσει συζύγου του για την εκδικηθεί επειδή είχαν διαφορές μεταξύ τους. Η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια όταν μέλη της ΥΚΑΝ έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ότι σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από υπεραγορά, σε κοινότητα της Λάρνακας, υπήρχαν κρυμμένα ναρκωτικά. Το αυτοκίνητο ανήκε στην εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορουμένου, η οποία εργαζόταν στην υπεραγορά. Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν μικρές ποσότητες κάνναβης και κοκαίνης. Αρχικά είχε συλληφθεί η γυναίκα ιδιοκτήτρια του οχήματος, ωστόσο μετά από περαιτέρω εξετάσεις και ανακρίσεις διαπιστώθηκε ότι πίσω από την υπόθεση αυτή κρυβόταν ο εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος και συνελήφθη.

Κρίθηκε αξιόπιστος

Έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, η επαρχιακή δικαστής Εύη Αντωνίου έκρινε ένοχο τον ειδικό αστυφύλακα στην κατηγορία ότι υποκίνησε άλλο πρόσωπο να του προμηθεύσει ναρκωτικά. Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο και κρίθηκε αξιόπιστος. Η δικαστής Αντωνίου έκρινε, επίσης, ότι η μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιόν της ως προς την κατηγορία της κατοχής των ναρκωτικών δεν ήταν επαρκής ώστε να τον καταδικάσει, γι’ αυτό και τον απάλλαξε στην πιο πάνω κατηγορία. Η υπόθεση ορίστηκε για τις 18 Ιανουαρίου, προκειμένου ν’ αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής και πιθανότατα να επιβληθεί και ποινή. Μέχρι τότε ο ειδικός αστυφύλακας διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend