Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανδρέας Βύρας : Τι περιμένει από τον Ρώσο επενδυτή;
Ανδρέας Βύρας : Τι περιμένει από τον Ρώσο επενδυτή;

Ανδρέας Βύρας : Τι περιμένει από τον Ρώσο επενδυτή;

«Εάν είναι λογικές οι απαιτήσεις του», θα συνεργαστούμε είπε ο νέος δήμαρχος

Συνάντηση με τον Ρώσο επενδυτή Νικολάι Ποταπένκο, ο οποίος προγραμματίζει να ανεγείρει πεντάστερο ξενοδοχείο στην παραλία των Φοινικούδων, προτίθεται να έχει λίαν συντόμως ο νέος δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας την Τετάρτη (4/1), ο κ.Βύρας είπε ότι εφόσον ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει όντως πραγματική πρόθεση να ανεγείρει το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και το αίτημα του για παράταση καταβολής της πρώτης δόσης σε σχέση με την αγορά του δημοτικού τεμαχίου στην πλατεία Κίμωνος είναι λογικό, τότε ο ίδιος, χωρίς να δεσμεύει το δημοτικό συμβούλιο, είναι πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί του και να του παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, ούτως ώστε το μεγαλόπνοο έργο να γίνει πραγματικότητα. Ο κ.Βύρας προτίθεται στο άμεσο μέλλον να έχει συνάντηση με τον Ρώσο επιχειρηματία για να συζητήσουν γύρω από την προγραμματισμένη επένδυση στις Φοινικούδες.

Ο Ανδρέας Βύρας ανέλαβε κι επίσημα τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Λάρνακας, μετά την επίσημη τελετή εγκαθίδρυσης που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο δημοτικό θέατρο της πόλης, στην παρουσία αρχών και φορέων της Λάρνακας. Τη δημαρχία παρέδωσε στον κ.Βύρα ο μέχρι πρότινος δημαρχεύων της πόλης Πέτρος Χριστοδούλου. Στην ομιλία του, ο κ.Βύρας ανέφερε ότι ξεκινά μια νέα εποχή για τη Λάρνακα κι έστειλε μήνυμα αλλαγής και αισιοδοξίας, μακριά από την μιζέρια και τις μεμψιμοιρίες, όπως χαρακτηριστικά είπε. Παράλληλα, ο νέος δήμαρχος κάλεσε όλους τους Λαρνακείς σε συστράτευση. «Στόχος μας είναι η ανάκτηση της αξιοπρέπειας της πόλης και των δημοτών της. Να ενώσουμε δυνάμεις, με κάθε υπηρεσία του δήμου, με τους φορείς και τις οργανώσεις, με τις προσωπικότητες της πόλης και με τον κάθε δημότη ξεχωριστά. Κι όλα αυτά με γνώμονα το συμφέρον της πόλης», σημείωσε ο Α. Βύρας, ο οποίος κατέληξε στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Ν’ ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά και μαζί με αυτόν και την Λάρνακα. Ψηλά εκεί που της αξίζει».

Εκλογή αντιδημάρχου

Εξάλλου, την Πέμπτη (5/1), στις 5.30 το απόγευμα, θα συνέλθει στην πρώτη του συνεδρία το νέο δημοτικό συμβούλιο της Λάρνακας, το οποίο θα εκλέξει τον αντιδήμαρχο. Υποψήφιοι για την αντιδημαρχία είναι ο Θεολόγος Μανώλη (Φώλος) του ΔΗΣΥ και ο Ιάσων Ιασωνίδης του ΔΗΚΟ. Παράλληλα, κατά τη συνεδρία αναμένεται να οριστούν οι επικεφαλής των δημοτικών ομάδων καθώς και τα μέλη που θ’ απαρτίζουν τις διάφορες επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου.

Send this to a friend