Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κίτρινος συναγερμός για έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις ανέμους σε ισχύ!!!
Κίτρινος συναγερμός για έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις ανέμους σε ισχύ!!!

Κίτρινος συναγερμός για έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις ανέμους σε ισχύ!!!

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό συνοδεία ψυχρού μετώπου προσεγγίζει την περιοχή μας από τα δυτικά τις επόμενες ώρες. Αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες, όπου στο νότιο 1/3 του νησιού (Πάφος-Λεμεσός-Λάρνακα) τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τοπικές πλημύρες. Η βροχόπτωση ενδέχεται να ξεπεράσει τοπικά σε αυτές τις περιοχές τα 20-30 χιλιοστά ανα ώρα ή τα 35 χιλιοστά ανα δίωρο.

Επίσης κίτρινος συναγερμός είναι σε ισχύ λόγω των πολύ ισχυρών νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων που θα επηρεάσουν το νησί της επόμενες ώρες, όπου οι ριπές στα παραλία Παφου-Λεμεσου-Λάρνακας και ορεινά θα φτάνουν τα 7-9 μποφόρ και πολύ τοπικά ίσως για λίγο τα 10 μποφόρ. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν με τον ερχομό των καταιγίδων απόψε και αναμένεται να συνεχίσουν μέχρι αύριο βράδυ. Στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού είναι πιθανόν σε κάποια σημεία τα κύματα της θάλασσας να φτάσουν μέχρι και το δρόμο, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο κίτρινος συναγερμός για έντονες βροχές είναι σε ισχύ από απόψε 00:00 29/12/2016 μέχρι την Παρασκευή 18:00 30/12/2016.

Ο κίτρινος συναγερμός για τους θυελλώδεις ανέμους είναι σε ισχύ από απόψε 00:00, 29/12/2016, μέχρι  22:00 29/12/2016.

Εδώ μποιρειτε να παρακολουθειτε τις καταιγίδες που θα μας επηρεάσουν!!!

Τι σημαίνει “κίτρινος συναγερμός” Το επίπεδο επικινδυνότητας «Κίτρινο» σημαίνει ότι ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος και τα καιρικά φαινόμενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά με δραστηριότητες που εκτίθενται σε μετεωρολογικούς κινδύνους. Επίσης, χρειάζεται συχνή ενημέρωση σχετικά με τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων κινδύνων.

 

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Πηγή : kitasweather.com

Send this to a friend