Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα λένε Κοινοτάρχης Καλού Χωριού και Υπουργός Άμυνας για το πεδίο βολής!
Τα λένε Κοινοτάρχης Καλού Χωριού και Υπουργός Άμυνας για το πεδίο βολής!

Τα λένε Κοινοτάρχης Καλού Χωριού και Υπουργός Άμυνας για το πεδίο βολής!

Συνάντηση με ΥΠΑΜ Χριστόφορο Φωκαΐδη θα έχει το πρωί ο Κοινοτάρχης Καλού Χωριού Λάρνακας Φλουρέντζος Θεοδώρου, και αντικείμενο συζήτησης είναι οι ενστάσεις που εγείρουν οι κάτοικοι στην παρουσία του Πεδίου Βολής και η εκτέλεση ασκήσεων βολών της ΕΦ.

Το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι είχαν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εντός του Πεδίου Βολής, αναγκάζοντας μάλιστα την ΕΦ να ματαιώνει ασκήσεις. Το Πεδίο Βολής βρίσκεται 500μ μακριά από τα σπίτια της Κοινότητας.

Οι κάτοικοι αξιώνουν να διενεργηθεί περιβαλλοντική μελέτη. Ο Υπουργός Άμυνας έχει ήδη δηλώσει ότι το Υπουργείο του προωθεί τη διενέργεια περιβαλλοντικής μελέτης, και μελετά να δοθούν στις Κοινότητες που γειτνιάζουν με Πεδία Βολής, αντισταθμιστικά μέτρα. Επίσης ο κος Φωκαΐδης προσφάτως έχει αναφέρει ότι το  Υπουργείο του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο μιας ορθολογιστικής, δίκαιης και ασφαλούς διαχείρισης των Πεδίων Βολής. Το Υπουργείο του μελετά τρόπους χωροθέτησης που να διασφαλίζουν ζώνες προστασίας, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο να εμφανίζονται οικιστικές μονάδες στα όρια των Πεδίων Βολής.

Στο πλαίσιο της μελέτης το Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ο Υπουργός, θα μελετήσει από την αρχή και το θέμα των επιτάξεων, προωθώντας σχέδιο ανταλλαγής τεμαχίων γης που σήμερα ενοικιάζονται, με αντίστοιχα χωράφια που γειτνιάζουν με Πεδία Βολής.

Send this to a friend