Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Shopping Mall στην καρδιά της Λάρνακας εντός του 2017 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Shopping Mall στην καρδιά της Λάρνακας εντός του 2017 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Shopping Mall στην καρδιά της Λάρνακας εντός του 2017 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Την ανέγερση ενός τεράστιου Shopping Mall πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας προγραμματίζει μεγαλοεπιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, χθες (20/12) ο συγκεκριμένος επενδυτής κατέθεσε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας, προκειμένου να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του στην πόλη του Ζήνωνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας έχει ενοικιάσει μία μεγάλη έκταση γης, περίπου 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού. Πρόκειται για την ακίνητη περιουσία που βρίσκεται πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας, απέναντι από τον μεγάλο χώρο στάθμευσης του νέου ΓΣΖ και η οποία για δεκαετίες τώρα παραμένει ανεκμετάλλευτη, παρά το γεγονός ότι εδώ και μερικά χρόνια έχει υλοποιηθεί το σημαντικό οδικό έργο της αναβάθμισης της λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη, δηλαδή του δρόμου που περνά από την συγκεκριμένη τοποθεσία. Στο χώρο αυτό ο επιχειρηματίας προγραμματίζει, σύμφωνα με την πολεοδομική αίτηση που ήδη έχει καταθέσει στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λάρνακας, τη δημιουργία ενός Shopping Mall, το οποίο θα διαθέτει μεγάλο αριθμό εμπορικών καταστημάτων, καφεστιατορίων, κινηματογράφους, υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης κ.α.

Πρόκειται για έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίο αναμένεται ότι θα προσελκύσει ξένους επενδυτές κι εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού, ενώ τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής του, όσο και κατά τη λειτουργία του θ’ ανοιχθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η παρέκκλιση

Επειδή πρόκειται για μια μεγάλη έκταση γης που θα αξιοποιηθεί, θεωρείται σίγουρο ότι θα απαιτηθεί παρέκκλιση από το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα, κάτι που σημαίνει ότι η έκδοση της πολεοδομικής άδειας ενδεχομένως να πάρει κάποιο χρόνο για να εκδοθεί, πιθανόν 7-8 μήνες. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και ο επιχειρηματίας εξασφαλίσει τελικά την πολεοδομική άδεια, το επόμενο βήμα θα είναι η υποβολή αίτησης για οικοδομική άδεια, αφού στόχος του, όπως έχει διαμηνύσει σε παράγοντες της πόλης, είναι εντός του 2017 να  ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα.

Όπως πληροφορούμαστε, ο επιχειρηματίας φέρεται αποφασισμένος να κατασκευάσει το έργο αυτό στην πόλη της Λάρνακας το συντομότερο δυνατό, αφού η Λάρνακα είναι σήμερα η μοναδική μεγάλη πόλη στην Κύπρο που δεν διαθέτει Mall.

 

Send this to a friend