Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα.

-Θα αρχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας από την Πυροσβεστική και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, οι έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία που ξεκίνησε χθες στις 4:15 το απόγευμα την πυρκαγιά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ στο Βασιλικό, και ξύπνησε μνήμες από την έκρηξη στο Μαρί. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη Μονάδα 3 όπου γίνεται αποθείωση των καυσίμων, τη στιγμή κατά την οποία διεξάγονταν εργασίες συντήρησης. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Μονάδα Κρίσεων της ΑΗΚ και κλήθηκε η Πυροσβεστική. Άνδρες της ΕΜΑΚ Κοφίνου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεμεσού πήγαν επί τόπου αμέσως, με 7 Πυροσβεστικά οχήματα και το ειδικό όχημα που μεταφέρει τον εκτοξευτήρα ειδικού αφρού. Οι πρώτες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά αναφέρουν ότι εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ηλεκτροκόλλησης, άλλες  πληροφορίες αναφέρουν ότι γινόταν τοποθέτηση μονωτικού υλικού με βάση την πίσσα. Το εύφλεκτο των υλικών, συνέβαλλε στο να επεκταθεί αστραπιαία η φωτιά και να τυλίξει σε χρόνο ρεκόρ την τριώροφη μεταλλική κατασκευή όπου είναι εγκατεστημένα μηχανήματα για την αποθείωση των καυσίμων.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ένα από τα ψηλά φουγάρα της ΑΗΚ που βρίσκονται σε μικρή απόσταση. Οι μαύροι καπνοί και οι φλόγες ήταν ορατά από τον αυτοκινητόδρομο, και η περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, παρομοίαζαν την εικόνα με ηφαίστειο που εκρήγνυται. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα, δεν υπήρχαν τοξικοί καπνοί και δε χρειάστηκε να γίνει ανάλογος χειρισμός. Η φωτιά κατασβήστηκε με τον ειδικό αφρό και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών για μιάμιση ώρα. Επίσης δεν τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η μονάδα 3 της ΑΗΚ, ήταν εκτός λειτουργίας λόγω των εργασιών συντήρησης που διεξάγονταν. Η πυρκαγιά δεν επηρέασε την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος η οποία συνεχίστηκε απρόσκοπτα, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Ανδρέας Μαραγκός, που μετέβη αμέσως επί τόπου. Η Πυρκαγιά στο Σταθμό της ΑΗΚ, καταδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας πυροσβεστικού σταθμού εντός της Μονάδας προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης, σε περίπτωση πυρκαγιάς, ανέφερε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής.

Ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός θα καλύψει όλες τις εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Κέντρου της περιοχής. Η ανέγερση του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού θα αρχίσει εντός του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, αποκάλυψε ο κος Τράγκολας. Για την πυρκαγιά στο Βασιλικό, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ενέργειας με τους οποίους ήταν σε συνεχή επαφή ο Πρόεδρος της ΑΗΚ.

-Φιλανθρωπικό Δείπνο διοργανώνει απόψε στις 8 ο Συνδέσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας, στο εστιατόριο Taipei Town. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του συνδέσμου.

-Εκδήλωση Αιμοδοσίας διοργανώνει το Σωματείο «ΟΜΟΝΟΙΑ»  Αραδίππου σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, στις 7μ.μ. στο οίκημα του Σωματείου. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται εις μνήμη του Πέτρου Κουντουρή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κλεάνθη Γεωργιάδη.

 

Send this to a friend