Φυλάκιση με αναστολή για το «Σκαλιώτικο» γυναικείο χούφτωμα!!!
Σε τρεις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε την Τετάρτη (30-11) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας 47χρονη χημικό, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, η οποία κρίθηκε ένοχη ότι παράνομα και άσεμνα επιτέθηκε εναντίον γυναίκας συναδέλφου της στο χώρο εργασίας τους. Είναι ενδεχομένως για πρώτα φορά στα χρονικά των δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκδικάζεται υπόθεση άσεμνης επίθεσης από γυναίκα εναντίον γυναίκας…
Το αδίκημα διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2013 και η 47χρονη κρίθηκε ένοχη, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε δύο κατηγορίες που αφορούν άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας και απλής επίθεσης. Επιπλέον, αντιμετώπιζε κατηγορία και για δημόσια εξύβριση, στην οποία, όμως, τελικά αθωώθηκε και απαλλάχτηκε.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναφέρθηκαν στο δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία, η παραπονούμενη την 1η Αυγούστου 2013 ενώ βρισκόταν στο γραφείο της, ήλθε από πίσω της η κατηγορούμενη και της… άρπαξε τα οπίσθια (την χούφτωσε), ενώ την ίδια ώρα άρχισε να της μιλά με χυδαίες εκφράσεις και να την βρίζει. Πάντως, στη σχετική κατηγορία αθωώθηκε η κατηγορούμενη. Σε κάποια στιγμή, την έσπρωξε και από τους ώμους. Σύμφωνα πάντα με την ένορκη μαρτυρία της παραπονούμενης, η οποία κρίθηκε αξιόπιστη από το δικαστήριο, η κατηγορούμενη υποψιαζόταν ότι είχε (η παραπονούμενη δηλαδή) ερωτικές σχέσεις με τον προϊστάμενο της στο χώρο εργασίας τους, γι’ αυτό και τους προέτρεψε να σέβονται τη δουλειά τους. Η παραπονούμενη ανέφερε το περιστατικό στον προϊστάμενο της, ο οποίος με τη σειρά του κατάγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία. Μετά την καταγγελία στην Αστυνομία και καθ’ όλη την χρονική περίοδο που η εκδίκαση της υπόθεσης εκκρεμούσε ενώπιον του δικαστηρίου, η 47χρονη (κατά τον επίδικο χρόνο ήταν 43 χρόνων) τελούσε υπό διαθεσιμότητα.
Επιβάλλοντας την ποινή τρίμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή, η δικαστής Εύη Αντωνίου τόνισε τη σοβαρότητα του αδικήματος στο οποίο βρέθηκε ένοχη η 47χρονη, η οποία, όπως είπε, ενήργησε υπό το κράτος της παρόρμησης. Ως ελαφρυντικοί παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη ώστε ν’ ανασταλεί η ποινή φυλάκισης θεωρήθηκαν το λευκό ποινικό μητρώο της κατηγορούμενης, η μεταμέλειά της και οι οικογενειακές της συνθήκες. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η Άννα Γιάλλουρου.