Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Κάντε αυτά και θα βελτιωθεί άμεσα η εικόνα της Λάρνακας»
«Κάντε αυτά και θα βελτιωθεί άμεσα η εικόνα της Λάρνακας»

«Κάντε αυτά και θα βελτιωθεί άμεσα η εικόνα της Λάρνακας»

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι νευραλγικά σημεία της Λάρνακας χρήζουν άμεσης βελτίωσης και εξωραϊσμού, προκειμένου να καλυτερεύσουν την συνολική εικόνα της πόλης ως τουριστικός προορισμός.

Για τον λόγο αυτό, η τοπική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κατέθεσε πρόσφατα σειρά εισηγήσεων στο δημαρχεύοντα Λάρνακας Πέτρο Χριστοδούλου, σε μια προσπάθεια να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό της πόλης και άπτονται αποκλειστικά των αρμοδιοτήτων των δημοτικών αρχών.

Πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με… οπτική ρύπανση και οχληρία και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης στα μάτια των ξένων τουριστών. Η συνάντηση ΕΤΑΠ και Δήμου Λάρνακας αποσκοπούσε στην υποβολή κι εφαρμογή των εισηγήσεων αυτών (όπου είναι εφικτό να γίνει), ώστε να επιλυθούν προβλήματα στα πλαίσια συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και η Λάρνακα να παρουσιάσει, επιτέλους, μια βελτιωμένη εικόνα.

Μία από τις σημαντικότερες εισηγήσεις που έγιναν ήταν η φύτευση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η κατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου αποτελεί… προσβολή για την τουριστική Λάρνακα. Ως εκ τούτου, η ΕΤΑΠ εισηγήθηκε τη φύτευση υψίκορμων δέντρων σ’ όλο το μήκος του δρόμου, τη φύτευση των διαχωριστικών νησίδων καθώς και τον καθαρισμό του δρόμου σε πιο τακτική βάση. Εξ’ ίσου σημαντικές θεωρούνται οι εισηγήσεις που υποβλήθηκαν για εξωραϊσμό και βελτίωση της εικόνας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Είναι γνωστό ότι η παραλία των Φοινικούδων διαθέτει πάμπολλα πλεονεκτήματα και αποτελεί τη «βιτρίνα» της πόλης και ως τέτοια θα έπρεπε, σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, ν’ αποτελεί πρότυπο ευταξίας και καλαισθησίας.

Οι εισηγήσεις της τοπικής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης αφορούν, μεταξύ άλλων, τη φύτευση πρασίνου μεταξύ του παραλιακού πεζόδρομου και της παραλίας (σήμερα υπάρχει σκέτο… χώμα) και το εις βάθος κοσκίνισμα και τον καθαρισμό της άμμου. Η τελευταία εισήγηση δεν αφορά μόνο την ακτή των Φοινικούδων, αλλά όλες τις οργανωμένες παραλίες εντός των δημοτικών ορίων.

Ταμπελορύπανση

Η καταπολέμηση της ταμπελορύπανσης σ’ όλη την πόλη και ειδικά στις τουριστικές περιοχές αποτελεί βασικό στόχο της ΕΤΑΠ Λάρνακας. Στις εισηγήσεις που κατατέθηκαν αναφέρθηκε ότι επιβάλλεται να υπάρξει αυστηρότερη τήρηση της νομοθεσίας για τις παράνομες, αυθαίρετες και ακαλαίσθητες πινακίδες, που όχι μόνο προκαλούν σοβαρή οπτική ρύπανση, αλλά πολλές φορές παρεμποδίζουν και την διακίνηση των πεζών. Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως γίνουν από κοινού διαβήματα για βελτίωση των κάθετων κυματοθραυστών που είναι κατασκευασμένοι από μπετόν στην ακτή Μακένζι.

Οι κυματοθραύστες αυτοί αποτελούν ένα αποκρουστικό θέαμα σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, με τη λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Η εισήγηση που υποβλήθηκε είναι ν’ αντικατασταθούν με καλαίσθητες βάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να λειτουργήσουν και ως μικρές ξύλινες αποβάθρες.

 

Send this to a friend