Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ανασκόπηση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα…
Η ανασκόπηση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα…

Η ανασκόπηση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα…

Πλέον εγκαινιάζουμε νέα στήλη στην ιστοσελίδα μας. Κάθε πρωί θα σας γράφουμε τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας με την υπογραφή της Σκαλιώτισσας. Όλα όσα σας αφορούν εντός Λάρνακας αλλά και για τις γύρω περιοχές…

-Τελέστηκαν χθες, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού Ζυγίου που βρίσκεται στην είσοδο της κοινότητας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ο οποίος χαρακτήρισε τον νέο Αστυνομικό Σταθμό ως έναν  σύγχρονο σταθμό που θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες για αστυνόμευση μιας περιοχής που αναπτύσσεται ραγδαία. Η κυβερνητική απόφαση για στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Ζυγίου σε κεντρικό σημείο της περιοχής, έγινε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, προς την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών που υπάρχουν και την ταχύτερη ανταπόκριση της Αστυνομίας στα ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν εξαιτίας των τόσο σημαντικών κρατικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή, ανέφερε ο Υπουργός, εξηγώντας ότι η αναβάθμιση στο Λιμάνι του Βασιλικού, οι εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών της VTTV, η αναγωγή της περιοχής σε υψίστης σημασίας Ενεργειακό Κέντρο, οι εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου στην περιοχή, η δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου, καθώς και η έντονη τουριστική δραστηριότητα, αποτέλεσαν για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως καθοριστικής σημασίας στοιχεία, ώστε να προωθήσει την παραμονή και αναβάθμιση ενός αστυνομικού σταθμού στο Ζύγι.  Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη νέα διάσταση που έχει λάβει η διεθνής τρομοκρατία, είναι τεράστιας σημασίας για λόγους εθνικής ασφάλειας η κοντινή απόσταση στην οποία βρίσκεται ο Σταθμός, όσον αφορά το βαθμό ανταπόκρισης, σε περίπτωση που το Ενεργειακό Κέντρο αποτελέσει στόχο επίθεσης.

Το έργο στοίχισε 190 χιλιάδες ευρώ. Ο Υπουργός κάλεσε όλους όσοι υπηρετούν στο Σταθμό Ζυγίου, να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο,με αφοσίωση, αμεροληψία και δικαιοσύνη στον καθημερινό αγώνα για προστασία του πολίτη, σε μια εποχή που απαιτεί τον σεβασμό του πολίτη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, ανεξαρτήτως φύλο, χρώματος, καταγωγής ή θρησκείας. Ο νέος σταθμός δημιουργήθηκε σε κτίριο που παραχώρησε η Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία και ήταν το πρώην στρατόπεδο της Ε.Φ. Νίκος Ιωάννου. Η τελετή άρχισε με αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ.κ. Βαρνάβας. Μίλησε επίσης ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

-Στη Λάρνακα θα βρίσκεται στις 9:30πμ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης και θα προεδρεύσει διευρυμένης σύσκεψης με τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων των Κεντρικών Γραφείων του Δήμου.

-Επίσημης εξαγγελία,  της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του για τη Δημαρχία Λάρνακας θα κάνει στις 12:30 στο Κτήμα Μακένζι ο Γιώργος Κωνσταντίνου Χάρος. Σύνθημα του είναι Η Λάρνακα το σπίτι μου, το σπίτι μου η Λάρνακα.

-Συνάντηση με την ΠΕΟ Λάρνακας είχε ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξης Μιχαηλίδης. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τους εργαζόμενους του Δήμου, τονίστηκε η ανάγκη αύξησης της παραγωγικότητας, της πλήρους διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της διόρθωση της υποστελέχωσης στις υπηρεσίες του Δήμου και του Αποχετευτικού Συμβουλίου. Ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα επιδιώξει τη σφυρηλάτηση της ενότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων της πόλης για επίτευξη του κοινού στόχου της περαιτέρω ανάπτυξης της Λάνακας.

-Εργαστήρια δημιουργικότητας και κατασκευών με βάση την αρχιτεκτονική, με τίτλο «μικροί αρχιτέκτονες» διοργανώνει το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας. Απευθύνεται σε παιδιά 4 έως6 ετών, από τις 4 με5μμ

-Την Θεατρική παράσταση «Κορίτσια στον ήλιο», θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού  Ομίλου Δήμου Αθηένου στις 8μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αθηένου.

-Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικές Θύμησες από τη Μικρά Ασία», διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας στις 8.30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο με τη Χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης και Φιλική συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος της ΠΟΕΔ. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Δεκαπενθημέρου Σκαλιώτικης Ερασιτεχνικής  Δημιουργίας. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη.

-Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής

Send this to a friend