Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καλό Χωριό Λάρνακας: Ο εφιάλτης του πεδίου βολής και οι αντιδράσεις…
Καλό Χωριό Λάρνακας: Ο εφιάλτης του πεδίου βολής και οι αντιδράσεις…

Καλό Χωριό Λάρνακας: Ο εφιάλτης του πεδίου βολής και οι αντιδράσεις…

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς στο Καλό Χωριό Λάρνακας εξακολουθεί να προκαλεί ποικίλα προβλήματα στους κατοίκους της κοινότητας.

Γίνεται λόγος για θέματα ασφάλειας, για κρούσματα καρκίνου και για ζημιές που προκαλούνται στα σπίτια λόγω των δυνατών εκρήξεων. Σε παγκοινοτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (8/11), συζητήθηκαν εκ νέου τα προβλήματα που προκαλούνται στην κοινότητα εξαιτίας της λειτουργίας του πεδίου βολής, στην παρουσία βουλευτών της επαρχίας Λάρνακας. Όπως αναφέρθηκε, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αυξημένα κρούσματα καρκίνου στην κοινότητα, ενώ από τις ισχυρές εκρήξεις έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια και υποστατικά, κυρίως στον προσφυγικό συνοικισμό.

Οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι τόνισαν, επίσης, και το θέμα της ασφάλειας, αφού, όπως είπαν, υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ε.Φ. χρησιμοποιεί όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς από την συνολική έκταση του πεδίου βολής. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά και στους κινδύνους που σχεδόν καθημερινά εγκυμονούν για την ασφάλεια των γεωργών της περιοχής, οι οποίοι μεταβαίνουν στα χωράφια τους αλλά, όπως καταγγέλλουν, εντοπίζουν μη εκραγέντα βλήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι ίδιοι οι γεωργοί παίρνουν στα χέρια τους τα βλήματα για να τα μετακινήσουν, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές τους.

Η παγκοινοτική συγκέντρωση στο Καλό Χωριό ενέκρινε επιστολή, που θα σταλεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με κοινοποίηση προς όλα τα αρμόδια τμήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα τα οποία προκαλούνται από τη λειτουργία του πεδίου βολής. Να σημειωθεί, ότι το θέμα του πεδίου βολής Καλού Χωριού είναι ήδη εγγεγραμμένο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση. Το Κοινοτικό Συμβούλιου Καλού Χωριού και οι κάτοικοι κάλεσαν την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με την κοινοτική αρχή, να τροχιοδρομήσουν τις δέουσες διαδικασίες, ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων που προκαλούνται από τη λειτουργία του πεδίου βολής.

Send this to a friend