Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ειρηνική διαμαρτυρία από Παλαιστίνιους στην Κοφίνου!
Ειρηνική διαμαρτυρία από Παλαιστίνιους στην Κοφίνου!

Ειρηνική διαμαρτυρία από Παλαιστίνιους στην Κοφίνου!

Σε ειρηνική διαμαρτυρία έχουν κατέλθει 30 Παλαιστίνιοι του Λιβάνου, έξω από το κέντρο φιλοξενίας αιτητών πολιτικού ασύλου στην Κοφίνου.

Πρόσφατα οι αιτητές πληροφορήθηκαν ότι οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασυλίας έχουν απορριφθεί και από προχθές Τρίτη, έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την περίφραξη του καταυλισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι  37 προέρχονται στην πλειοψηφία τους από τις περιοχές Σάμπρα και Σατίλα, που είναι οι προσφυγικοί καταυλισμοί των Παλαιστινίων στο Νότιο τμήμα της Βυρητού  και είχαν έρθει στην Κύπρο αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα. Στο αντίσκηνο έχουν αναρτήσει πλακάτ ζητώντας εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λέγουν ότι είναι πρόσφυγες από το 1948, όταν δηλαδή είχαν εκδιωχθεί οι Παλαιστίνοι κατά τον Συριακό εμφύλιο.

Οι 37 θεωρούν ότι δικαιούνται την χορήγηση πολιτικού ασύλου και για το λόγο αυτό έχουν ασκήσει έφεση και ζητούν επανεξέταση των αιτήσεων από τις κυπριακές αρχές. Η διαμαρτυρία τους είναι ειρηνική και δεν προτίθενται να δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, ή να κατέλθουν σε απεργία πείνας, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ, αυτό που επιθυμούν, όπως είπαν, είναι να εισακουστεί το αίτημα τους.

Σε δέκα ημέρες ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζουν να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους σε άλλο σημείο, το οποίο δεν έχουν κατονομάσει.

Send this to a friend