Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Για αυτό πήγε στην Κίνα ο Πέτρος Χριστοδούλου, τι ετοιμάζεται στην πόλη μας και οι 1000 θέσεις εργασίας!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Για αυτό πήγε στην Κίνα ο Πέτρος Χριστοδούλου, τι ετοιμάζεται στην πόλη μας και οι 1000 θέσεις εργασίας!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Για αυτό πήγε στην Κίνα ο Πέτρος Χριστοδούλου, τι ετοιμάζεται στην πόλη μας και οι 1000 θέσεις εργασίας!

Διεθνές εκθεσιακό κέντρο στοχεύει να μετατρέψει τη Λάρνακα ο δημαρχεύων Πέτρος Χριστοδούλου, έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα, μαζί με αντιπροσωπεία του δήμου.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας αποτελείτο από τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Λουκά και Παντελή Χειμωνίδη και ήταν προσκεκλημένη του Δήμου Yi Wu, όπου διοργανώθηκε (19-23 Οκτωβρίου) η μεγάλη έκθεση με τη συμμετοχή 80 χιλιάδων εκθετών, με προϊόντα κι εμπορεύματα που παράγονται αποκλειστικά στην Κίνα, από ρομπότ μέχρι ηλεκτρικά ποδήλατα και αυτοκίνητα, όλα τελευταίας τεχνολογίας!

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις, τέτοιου είδους, που διοργανώνονται στη χώρα αυτή. Ο δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου δήλωσε ότι αρχικά η προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας είναι να προχωρήσει σε διδυμοποίηση με την πόλη Yi Wu, διότι, όπως εξήγησε, πρόκειται για μια πόλη με αναπτυγμένο το εμπόριο. Σημείωσε, επίσης, ότι οι διδυμοποιήσεις πόλεων θα πρέπει από δω και στο εξής να έχουν πρακτικό όφελος και για τις δύο πόλεις και όχι να παραμένουν στα χαρτιά όπως γινόταν παλαιότερα… «Το ζητούμενο για τη Λάρνακα, εκτός από τη διδυμοποίηση, είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε την αντιπροσώπευση αυτής της έκθεσης στην πόλη μας, παρόλο που για την συγκεκριμένη έκθεση υπάρχουν πολλοί μνηστήρες.

Η προσπάθειά μας είναι να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τη Λάρνακα σ’ ένα εκθεσιακό κέντρο για τέτοιου είδους προϊόντα. Υπάρχουν αρκετές τοποθεσίες στην πόλη μας, οι οποίες θεωρούνται ιδανικές για να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλες εκθέσεις. Δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για την επιλογή του χώρου. Στόχος μας, όμως, είναι να έχουμε ένα εκθεσιακό κέντρο στη Λάρνακα, το οποίο να είναι σε θέση να λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, προσελκύοντας επιχειρηματίες τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Μέση Ανατολή και την υπόλοιπη Ασία», συμπλήρωσε ο κ.Χριστοδούλου.

Χίλιες θέσεις εργασίας

Ο Δημαρχεύων Λάρνακας είπε ότι εφόσον γίνει εφικτή η διοργάνωση αυτής της έκθεσης στην πόλη του Ζήνωνα, τότε υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν γύρω στις 1000 νέες θέσεις εργασίας. Στον εκθεσιακό χώρο θα λειτουργεί, ταυτόχρονα, και συνεδριακό κέντρο. Περαιτέρω, ο κ.Χριστοδούλου τόνισε ότι τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός ώστε η Κύπρος γενικότερα να επωφεληθεί από την Κίνα στον τομέα του εμπορίου αφού, όπως εξήγησε, η απόφαση της κινέζικης κυβέρνησης είναι να μειώσει την ανισοσκέλια που παρατηρείται σε βάρος των εισαγωγών της χώρας. Δηλαδή, ενώ η Κίνα εξάγει ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων κι εμπορευμάτων, οι εισαγωγές της είναι μειωμένες. «Εφόσον καταφέρουμε να φιλοξενήσουμε την έκθεση αυτή, θα παρουσιάζουμε όλα τα προϊόντα της Κύπρου και θα προσελκύουμε Κινέζους επιχειρηματίες για να τα αγοράζουν. Έτσι το συμφέρον θα είναι υπερτοπικό», ανέφερε ο Πέτρος Χριστοδούλου.

Τα επόμενα βήματα

Ο Δημαρχεύων της Λάρνακας είπε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας του Δήμου Λάρνακας στην Κίνα, έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του κομουνιστικού κόμματος της περιοχής, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο η συγκεκριμένη έκθεση να αντιπροσωπευτεί στη Λάρνακα. «Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τους υπεύθυνους της έκθεσης στην Κίνα για να δούμε πώς προχωρούμε από δω και μπρος.

Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, διότι είναι πολλές οι πόλεις στην ανατολική Μεσόγειο που ενδιαφέρονται για την έκθεση αυτή. Θα το προσπαθήσουμε. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για την πόλη μας εάν φιλοξενήσει τέτοιας εμβέλειας εμπορική έκθεση. Θα κυνηγήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε», κατέληξε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Send this to a friend