Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη φυλακή οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα!
Στη φυλακή οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα!

Στη φυλακή οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα!

Ποινές φυλάκισης επέβαλε σήμερα (26-10) το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε τρεις Αφρικανούς, οι οποίοι ήταν οι μεταφορείς ποσότητας ενός κιλού κοκαίνης τον περασμένο Ιούνιο στη Λάρνακα. Δύο απ’ αυτούς ήταν ποδοσφαιριστές με θητεία σε ομάδες της Κύπρου.

Ο λόγος για τον Julius Conthe, 37 χρόνων, διεθνή με την Σιέρα Λεόνε, γνωστό στο φίλαθλο κοινό από τη θητεία του στη Νέα Σαλαμίνα το 2006, αλλά και σε άλλες μικρότερες ομάδες της Κύπρου και των κατεχομένων, και τον Ibrahim Bunduka, 26 χρόνων, επίσης από τη Σιέρα Λεόνε, ο οποίος τη διετία 2005-07 αγωνιζόταν στην εφηβική ομάδα της Ανόρθωσης.

Οι δύο προαναφερθέντες κατηγορούμενοι, μαζί με τον Bassirou Lare, 46 χρόνων, από το Τόγκο, παραδέχθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατηγορίες που αφορούν εισαγωγή ναρκωτικών, κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και προμήθεια ναρκωτικών από άλλα άτομα. Και οι τρεις συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να διακινούν 82 κυλινδρικά σκευάσματα κοκαίνης. Αρχικά, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Bassirou Lare, ο οποίος ήταν και το πρόσωπο που εισήγαγε την κοκαΐνη στην Κύπρο. Αμέσως μετά τη σύλληψή του από την ΥΚΑΝ, συμφώνησε με τους αστυνομικούς να γίνει ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών.

Ο Julius Conthe εμφανίστηκε αργότερα ως ο μεταφορέας των ναρκωτικών (κατά την ελεγχόμενη παράδοση η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε με ομοιώματα κυλινδρικών συσκευασιών) χωρίς να γνωρίζει την ακριβή ποσότητα που μετέφερε, ενώ ο Ibrahim Bunduka παρουσιάστηκε σε πολυκατοικία όπου είχε συμφωνηθεί να γίνει η παράδοση των ναρκωτικών ως ο τελικός παραλήπτης. Να σημειωθεί, ότι σήμερα ο Julius είναι αιτητής πολιτικού ασύλου, ενώ ο Bunduka πολιτικός πρόσφυγας. Το Κακουργιοδικείο καταδίκασε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση τον Bunduka, σε πέντε χρόνια φυλάκιση τον Lare και σε δύο χρόνια φυλάκιση τον Conteh.

Όπως εξήγησε το δικαστήριο, η διαφοροποίηση στο ύψος των ποινών οφείλεται ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής του καθενός στη μεταφορά της κοκαίνης και την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αναφορικά με τη δικαιολογία που πρόβαλαν οι κατηγορούμενοι, ότι αναγκάστηκαν να κάνουν τους μεταφορείς ναρκωτικών για να επιλύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, το Κακουργιοδικείο παρατήρησε ότι «είναι απαράδεκτο να ενσπείρετε ο θάνατος για επίλυση οικονομικών προβλημάτων»…

 

Send this to a friend