Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεκατρία χρόνια στον σάτυρο πατριό που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη θετή του κόρη!
Δεκατρία χρόνια στον σάτυρο πατριό που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη θετή του κόρη!

Δεκατρία χρόνια στον σάτυρο πατριό που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη θετή του κόρη!

Βαριά καμπάνα επέβαλε σήμερα (26/10) το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 37χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος επί τέσσερα συνεχή χρόνια κατ’ επανάληψη βίαζε και κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη θυγατέρα της συμβίας του.

Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση, σε μία από τις πλέον αποτρόπαιες υποθέσεις βιασμών και διαφθοράς νεαρής γυναίκας που εκδικάστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου τα τελευταία χρόνια. Ο Αιγύπτιος κρίθηκε ένοχος μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό κατηγοριών (πέραν των 50) που αφορούν βιασμούς, διαφθορά νεαρής γυναίκας κάτω των 13 χρόνων και σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιού. Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας της παραπονούμενης. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2015, οπόταν η παραπονούμενη πήρε τη μεγάλη απόφαση να καταγγείλει τον σάτυρο πατριό της στην Αστυνομία.

Η παραπονούμενη είναι ευρωπαία υπήκοος και η μητέρα της, η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Κύπρου, διατηρούσε κατά τον επίδικο χρόνο δεσμό με τον κατηγορούμενο και διέμεναν μαζί στο ίδιο σπίτι. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος διέπραττε τα αδικήματα σε βάρος της παραπονούμενης κατ’ εξακολούθηση από την ηλικία των 12 χρόνων… Η παραπονούμενη δεν γνώρισε ποτέ τον πραγματικό της πατέρα.

Αποστροφή, βδελυγμία

Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο σημειώνει ότι οι πράξεις του 37χρονου έχουν προκαλέσει αποστροφή και βδελυγμία στον υπέρτατο βαθμό. «Εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα επαφής που είχε με την παραπονούμενη, συμβιώνοντας μαζί της ως πατριό της και καταχρώμενος την αναγνωρισμένη θέση εμπιστοσύνης, εξουσίας κι επιρροής του επί αυτής, επιδόθηκε για περίοδο περίπου τεσσάρων χρόνων σε συμπεριφορά που τον υποβίβασε από το ανθρώπινο στο πιο χαμηλό επίπεδο. Δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά την παραπονούμενη, ηλικίας 12 χρόνων τότε, βιάζοντάς την συχνά και κατ’ επανάληψη, περίπου μία φορά το μήνα. Υπό το κράτος απειλών κι εκφοβισμού της για τη σωματική ακεραιότητα της μητέρας και του αδελφού της, τη χρησιμοποίησε ως αντικείμενο ικανοποίησης των σεξουαλικών του ορέξεων. Αντί να γίνει ο προστάτης της και ο πατέρας της που δεν γνώρισε ποτέ, την εκμεταλλεύτηκε για να ικανοποιήσει τα σεξουαλικά του ένστικτα, απειλώντας κι εκφοβίζοντάς την», σημειώνεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Περαιτέρω, το Κακουργιοδικείο παρατηρεί ότι ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο ήταν το γεγονός ότι άρχισε να βιάζει την παραπονούμενη από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων. «Οι πράξεις στις οποίες ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε βάρος της αθώας και ανυπεράσπιστης παραπονούμενης, αποτελούν κατάλυση κάθε ανθρώπινου και φυσικού νόμου. Όσοι βιάζουν κι εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, θα αντιμετωπίζουν την αυστηρότητα των δικαστηρίων», καταλήγει το Κακουργιοδικείο Λάρνακας. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η δικηγόρος της Δημοκρατίας Άντρη Κωνσταντίνου.

Send this to a friend