Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE 5 μοναδικά χαρακτηριστικά που ΜΟΝΟ στους κυπριακούς γάμους παίζει να δεις!
5 μοναδικά χαρακτηριστικά που ΜΟΝΟ στους κυπριακούς γάμους παίζει να δεις!

5 μοναδικά χαρακτηριστικά που ΜΟΝΟ στους κυπριακούς γάμους παίζει να δεις!

Όπως ξέρουμε ούλλοι μας, ο γάμος είναι ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή. Εάν όχι για όλους, τουλάχιστον για τους περισσότερους.

Πριν κάτι χρόνια δηλαδή,  ήτανυποχρεωτικό για ένα αντρόγυνο. Αφήστε τωρά που την φκάλουμε τζιαι με τη συμβίωση.

Τον γάμο όμως στην Κύπρο, εν θα τον έβρεις πούποτε αλλού. Έσσιει κάτι το πολλά ξεχωριστό.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα χαρακτηριστικά του κυπριακού γάμου που μόνο σε αυτό το νησί θα συναντήσεις!

1 Το κάλεσμα

original_brown-kraft-vintage-wedding-invitations-696x697

Αποφασίζεις την ημερομηνία του γάμου σου, την εκκλησία, δεξίωση κλπ. Προγραμματίζειςτα ούλλα τζιαι έρκεται η ώρα να καλέσεις κόσμο.

Εσύ φυσικά θέλεις να καλέσεις τους στενούς συγγενείς σου, τα πεθερικά, τους φίλους/φίλες σου – άτε τζιαι κανένα συμφοιτητή/τρια που είχατε καλές σχέσεις στο πανεπιστήμιο. Αλλά όι… Οι γονείοι σου θα κάτσουν να σκεφτούν τον γιο του γνωστού, του γνωστού τους ή θα θυμηθούν εκείνο τον χωρκανό τους από τα παλιά που εκάμναν παρέα πριν 10 χρόνια και θα τον καλέσουν. Αφού εκάλεσε τους τζιαι τζείνος στο γάμο του δικού τους παιθκιού.

Έ η πρώτη σκέψη που κάμνεις αν θα καλέσεις κάποιον είναι σε ποιον έδωκες το 50ευρω για να έρτει να σου το δώκει πίσω στο δικό σας γάμο. Τζιαι αναλόγως οι γονειοί γεμώνουν 10 κόλλες Α4 μπρος-πίσω ο ΚΑΘΕΝΑΣ τους με τα άτομα που την πλευρά τους. Δείχνουν τις κόλλες τους λοιπόν στο παιδί τους και αυτός/ή παθαίνει ένα μικρό σοκ.

Μετά από απανωτούς καβγάδες και σκέψεις καταλήγει το καημένο το ζευγάρι να υποστεί τούτον ούλλο τον κόσμο τζιαι να πει: “Ατε με εκείνα που θα μου δώσουν θα κάμουμε και καμιά προίκα.” Η οποία προίκα στο τέλος πάει στις μερίδες του φαγιού του κέντρατζιη που θα γίνει η δεξίωση. Τελικά αφήνεις τους γονείς σου να αναλάβουν την οργάνωση μιας “περιοδείας καλέσματος σε όλες τις επαρχίες, χωριά, βουνά και θάλασσες της Κύπρου…

Διαβάστε περισσότερα στο studentlife.com.cy

Send this to a friend