Home Uncategorized Κάθε εκατό ψηφοφόροι και ένας υποψήφιος Δήμαρχος στα Λεύκαρα
Κάθε εκατό ψηφοφόροι και ένας υποψήφιος Δήμαρχος στα Λεύκαρα

Κάθε εκατό ψηφοφόροι και ένας υποψήφιος Δήμαρχος στα Λεύκαρα

Μπορεί να είναι ο πιο μικρός Δήμος της Κύπρου, ωστόσο το ενδιαφέρον των δημοτών του για την δημαρχία είναι τεράστιο, με αποτέλεσμα η αναλογία ψηφοφόρων και υποψηφίων να  αγγίζει εξωπραγματικά – χαμηλά – επίπεδα.
Ο λόγος για τον παραδοσιακό  Δήμο των Λευκάρων όπου με τον ρυθμό που πάνε τα πράγματα, σχεδόν για κάθε 100 ψηφοφόρους θα αναλογεί και ένας υποψήφιος Δήμαρχος.
Σημειώνεται πως οι εγγεγραμμένοι δημότες των Λευκάρων που ψηφίζουν στις δημοτικές ανέρχονται γύρω στους 900 και ήδη πέντε άτομα έχουν- επίσημα ή ανεπίσημα- εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι και δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να προκύψουν και άλλοι.
Οι παλιοί,  οι νυν οι νέοι και οι… αγγρισμένοι
Ήδη την υποψηφιότητα του για την Δημαρχία των Λευκάρων εξήγγειλε και έτυχε στήριξης από τον ΔΗΣΥ, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης της ΕΔΕΚ  αλλά και δήμαρχος  από 1992 μέχρι το 2006 Σοφοκλής Σοφοκλέους.
Σημειώνεται πως η στήριξη από πλευράς ΔΗΣΥ στον κύριο Σοφοκλέους ήρθε,  αφού προηγήθηκε από πλευράς του νυν Δημάρχου Σάββα Ξενοφώντος δήλωση στο κόμμα πως δεν ενδιαφερόταν να επαναδιεκδικήσει την δημαρχία.
Ωστόσο τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ξενοφώντος κάνει δεύτερες σκέψεις και ενδέχεται να είναι τελικά υποψήφιος.
Υποψηφιότητα για την δημαρχία, εξήγγειλε στηριζόμενος από το ΑΚΕΛ και ένας άλλος Λευκαρίτης που επέστρεψε και δραστηριοποιείται στο χωριό, ο Ευθύμιος Στρούθος.
Το ενδιαφέρον ωστόσο για την δημαρχία δεν σταματά εδώ, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την δημαρχία και ο νυν πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής Μιχάλης Λοίζου.
Ενδιαφέρον έχει επιδείξει επίσης και ένας παραδοσιακός ΕΔΕΚίτης που πλέον ωστόσο δεν βρίσκεται και στην αρμονικότερη συνεργασία με το κόμμα, ο Μιχάλης Κωσταντίνου.
Με μια χούφτα ψήφους
Με τα δεδομένα λοιπόν που υπάρχουν αυτή την στιγμή, και αν υποβληθούν τελικά όλες οι υποψηφιότητες, δεν αποκλείεται τα Λεύκαρα να σημειώσουν και ρεκόρ  εκλογής δημάρχου με τον μικρότερο αριθμό ψήφων. Εάν μάλιστα οι διαφορές είναι μικρές δεν αποκλείεται,  λαμβάνοντας υπόψη και την αναμενόμενη αποχή, να εκλεγεί δήμαρχος με μία χούφτα ψήφους… Πραγματικά όμως μια χούφτα!!!
Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend