Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με φουσκωτές βάρκες θα προμηθεύσει τους δημότες του ο Δήμος Λάρνακας ενόψει του χειμώνα
Με φουσκωτές βάρκες θα προμηθεύσει τους δημότες του ο Δήμος Λάρνακας ενόψει του χειμώνα

Με φουσκωτές βάρκες θα προμηθεύσει τους δημότες του ο Δήμος Λάρνακας ενόψει του χειμώνα

Σε μια κίνηση που προκαλεί έκπληξη προχωρεί ο Δήμος Λάρνακας αφού μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να προμηθεύσει όλα τα νοικοκυριά με φουσκωτές βάρκες.

Οι φουσκωτές βάρκες θα δοθούν στους δημότες για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πλημμυρών οι οποίες ταλανίζουν τον Δήμο εδώ και δεκαετίες λόγω της κακής πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής.
Δικαίωμα απόκτησης φουσκωτής βάρκας θα έχουν όλα τα νοικοκυριά που κάνουν αίτηση πριν το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ παράλληλα δεν έχουν οφειλές προς τον Δήμο όπως σκύβαλα, λογαριασμούς νερού κλπ.

Η κίνηση του Δήμου Λάρνακας αποτελεί μέρος του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρών αφού τα αναπτυξιακά έργα που υποσχέθηκε τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να υλοποιηθούν ελέω κρίσης.

Σε δήλωση του ο Μάριος Σκαλιώτης, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε στον ανταποκριτή μας: «Ελπίζουμε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει την κίνηση μας να δώσουμε φουσκωτές βάρκες για την αντιμετώπιση των πλημμυρών. Το θετικό είναι πως οι βάρκες που θα προμηθεύσουμε στα νοικοκυριά μας θα είναι ανθεκτικές και πως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα καλοκαίρια σε θάλασσες και ακτές. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Επίσης φροντίσαμε όπως οι βάρκες έλθουν σε διάφορα μεγέθη ούτως ώστε να μπορούν να χωρέσουν από μικρές οικογένειες των 3-4 ατόμων, μέχρι και πολυμελών 6-7ατόμων. Στις σπάνιες περιπτώσεις των οικογενειών που υπάρχουν περισσότερα από 8 άτομα κοιτάζουμε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί φουσκωτό σκάφος με κινητήρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι βάρκες θα παραδίδονται με 2 κουπιά αλλά χωρίς σωσίβια τα οποία ο κάθε δημότης οφείλει να προμηθευτεί ξεχωριστά. Σκέψεις γίνονται όπως γίνει συμφωνία με τοπικές επιχειρήσεις για παραχώρηση εκπτωτικού κουπονιού από τον Δήμο σε σωσίβια και προστατευτικά κράνη ενώ δεν αποκλείεται πως το εγγύς μέλλον διοργανώνονται και αγώνες ράφτινγκ, καγιάκ και κανό σε Μεσογειακό επίπεδο. 

Πηγή: xeroteana.com

 

Send this to a friend