Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τέλη του 2017 έτοιμη η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας (Έδωσαν τα χέρια)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τέλη του 2017 έτοιμη η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας (Έδωσαν τα χέρια)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τέλη του 2017 έτοιμη η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας (Έδωσαν τα χέρια)

Ευχή όλων των Λαρνακέων αυτή να είναι η τελευταία διαβεβαίωση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ότι επαναρχίζουν τα έργα ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Το πολύκροτο, όπως έχει καταντήσει λόγω των συχνών διακοπών στις εργασίες, θέμα συζητήθηκε κατά τη σημερινή (23/9) συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, αφού τα έργα επέκτασης του νοσοκομείου έχουν σταματήσει εδώ και περίπου τρεις μήνες λόγω διαφορών (οικονομικής φύσεως) μεταξύ του εργολάβου και αρμόδιου υπουργείου. Λόγω της καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου τον Μάρτιο του 2017 δεν υφίσταται πλέον.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης δήλωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ του εργολάβου (εταιρεία Α. Παναγίδης) και της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) και του Τμήματος Δημοσίων Έργων και ως εκ τούτου οι κατασκευαστικές εργασίες θα επαναρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα (19/9). Σύμφωνα με τον κ.Δημητριάδη, τ’ όλο έργο αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό της Λάρνακας τέλη του 2017. Η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας θα κοστίσει γύρω στα 27 εκατομμύρια και όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία δεν αναμένεται να υπάρξει οικονομική επίπτωση λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν.

Οι βουλευτές Λάρνακας οι οποίοι παρέστησαν στη συνεδρία χαιρέτησαν τη νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε κι ευχήθηκαν αυτή να ήταν η τελευταία φορά που το θέμα (των καθυστερήσεων) συζητιέται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Όπως ανέφεραν, πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας για τον νευραλγικό τομέα της υγείας, καθότι η νέα πτέρυγα αναμένεται ν’ αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στο κοινό.

Οι βουλευτές Λάρνακας κάλεσαν το Υπουργείο Υγείας όπως προβεί στις δέουσες παραστάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει έγκαιρα το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε η νέα πτέρυγα να μπορεί από τις αρχές του 2018 να εξυπηρετεί τους ασθενείς. Στη νέα πτέρυγα θα στεγαστούν νευραλγικά τμήματα και θάλαμοι του νοσοκομείου, ενώ στο υφιστάμενο κτίριο θα γίνουν επεκτάσεις τμημάτων που θα παραμείνουν στο παλιό κτίριο, όπως για παράδειγμα το τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

Το πάρκινγκ

Κατά τη συνεδρία, συζητήθηκε και το θέμα της έλλειψης επαρκών χώρων στάθμευσης λόγω των έργων που εκτελούνται για ανέγερση της νέας πτέρυγας, καθότι όπως είναι γνωστό ο χώρος όπου ανεγείρεται η πτέρυγα παλαιότερα χρησιμοποιείτο ως χώρος στάθμευσης.

Όπως λέχθηκε, ο χώρος στάθμευσης της παρακείμενης εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος χρησιμοποιείται ως προσωρινή λύση, δεν ικανοποιεί τις ανάγκες, γι’ αυτό και γίνονται σκέψεις όπως οι επισκέπτες του νοσοκομείου σταθμεύουν τα οχήματά τους στο χώρο στάθμευσης του νέου ΓΣΖ και από εκεί να μεταφέρονται με μικρά λεωφορεία στο νοσοκομείο. Για την συγκεκριμένη εισήγηση, ωστόσο, ακόμα δεν παρθεί τελική απόφαση. Όλοι συμφώνησαν πως το πρόβλημα της στάθμευσης στο νοσοκομείο θα επιλυθεί οριστικά με την ανέγερση ενός πολυώροφου χώρου.

 

Send this to a friend