Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Ο σύντροφός σας είναι υπερβολικά επικριτικός; Πώς να το αντιμετωπίσετε
Ο σύντροφός σας είναι υπερβολικά επικριτικός; Πώς να το αντιμετωπίσετε

Ο σύντροφός σας είναι υπερβολικά επικριτικός; Πώς να το αντιμετωπίσετε

[ad_1]

Υπάρχουν και οι άντρες που είναι λίγο ναρκισσιστές, που χρησιμοποιούν τη  γοητεία τους για να μας κάνουν να τους ερωτευθούμε και μετά μας ‘φυλακίζουν’ σε μια σχέση όπου προσπαθούμε να είμαστε πάντα τέλειες. Κάθε μας κίνηση, κάθε λέξη και συμπεριφορά είναι αντικείμενο κριτικής για αυτόν. Ο μόνος τρόπος για να μην αισθανόμαστε ότι είμαστε ΄λίγες’ για εκείνον είναι να υιοθετούμε τα δικά του κριτήρια και γούστα και να μην πηγαίνουμε κόντρα στη δική του οπτική για τα πράγματα.

Μια τέτοια σχέση είναι τοξική και το μόνο που μας προσφέρει είναι μείωση της αυτοπεποίθησής μας. Οι γυναίκες που έχουν επικριτικούς συντρόφους, όση αγάπη και προσοχή κι αν παίρνουν από τη σχέση, αισθάνονται ένα μεγάλο κενό, ακριβώς επειδή δεν νιώθουν ότι ικανοποιούν τον σύντροφό τους. Δεν αισθάνονται όμορφες, έξυπνες και ικανές ενώ νιώθουν ότι χάνουν κάθε μέρα λίγη από την προσωπικότητά τους.

Πώς θα καταλάβετε ότι η σχέση σας είναι τοξική και ο σύντροφός σας υπερβολικά επικριτικός;

1.Σε κάθε αφορμή αμφισβητεί τις απόψεις σας.
2.Δεν σας ακούει πραγματικά μέχρι να υιοθετήσετε τον δικό του τρόπο επικοινωνίας
3.Παίρνει σαν προσωπική επίθεση όποια διαφωνία έχετε!
4. Δεν δίνει σημασία στα ενδιαφέροντά σας.
5.Σας διορθώνει συνέχεια όταν μιλάτε ή παρεμβαίνει σε θέματα απουα φορούν στην εμφάνισή σας.

Εάν ο σύντροφός σας κριτικάρει ό,τι κι αν κάνετε δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει ή ότι δεν είστε αρκετή για εκείνον. Απλώς προσπαθεί να προστατεύσει τον ευαίσθητο εγωισμό του χρησιμοποιώντας κάθε τακτική που  μπορεί για να διατηρήσει την υψηλή αυτοεκτίμηση που έχει. Γιατί κάθε φορά που αντιλαμβάνεται ότι έχετε διαφορετική αντίληψη από εκείνον, διαφορετικά γούστα ή απόψεις αισθάνεται ότι στην πραγματικότητα εσείς είστε αυτή που αμφισβητεί τον χαρακτήρα τους! Το πρόβλημα που δημιουργείται στη σχέση σας είναι ότι με αυτή τη συμπεριφορά κάθε φορά θα καταλήγετε να ασχολείστε με τα δικά του προβλήματα και ποτέ με τα δικά σας!

Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση σας να διατυπώσετε τους δικούς σας κανόνες: Μην συμβιβάζεστε με όσα σας ζητάει αλλά αντίθετα εξηγήστε του ότι κάθε φορά που έχετε μια διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι αμφισβητείτε τις δικές του. Είναι καλό να τον κάνετε να αισθανθεί ασφάλεια μέσα στη σχέση.. Οι άντρες αισθάνονται καθημερινά ότι δίνουν εξετάσεις, όμως σε μια ουσιαστική σχέση θα πρέπει να έχει τον χώρο, την ασφάλεια και την εκτίμηση που χρειάζεται για να νιώσει ότι έχει βρει ένα σύντροφο ζωής με τον οποίο έχει κοινή πορεία και όχι μια ανταγωνιστική σχέση.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend