Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ελλαδίτης που διέμενε Λάρνακα βίαζε την κόρη της σύμβιας του!
Ελλαδίτης που διέμενε Λάρνακα βίαζε την κόρη της σύμβιας του!

Ελλαδίτης που διέμενε Λάρνακα βίαζε την κόρη της σύμβιας του!

Ένοχο έκρινε το Κακουργιοδικείου Λάρνακας Ελλαδίτη, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος κατηγορείτο ότι βίαζε και παρενοχλούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της συμβίας του…

Συγκεκριμένα, ο Ελλαδίτης κρίθηκε ένοχος, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε εννέα κατηγορίες, οι οποίες αφορούν βιασμό, διαφθορά ανήλικης κάτω των 17 ετών και σεξουαλική κακοποίησης παιδιού. Πλέον, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό κίνδυνο να καταδικαστεί σε πολυετή ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά το έτος 2010. Τότε η παραπονούμενη ήταν 15 ετών. Κατά τον επίδικο χρόνο, ο κατηγορούμενος διατηρούσε δεσμό με τη μητέρα της παραπονούμενης και διέμενε στο σπίτι τους. Η καταγγελία στην αστυνομία έγινε το 2015, δηλαδή περίπου πέντε χρόνια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων. Σήμερα η παραπονούμενη είναι 21 χρόνων.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η παραπονούμενη στο δικαστήριο, ο βιασμός και η σεξουαλική της κακοποίηση συνέβαιναν στο σπίτι της μητέρας της, όταν η τελευταία απουσίαζε από την οικία ή όταν… κοιμόταν. Ο κατηγορούμενος, εκτός από τον βιασμό, την εξανάγκαζε, μεταξύ άλλων, να του κάνει και στοματικό έρωτα…

Αξιόπιστη η παραπονούμενη

Στην 60σέλιδη απόφασή του, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας αφού προβαίνει σε αξιολόγηση του συνόλου της μαρτυρίας που παρουσιάστηκε ενώπιόν του, χαρακτηρίζει αξιόπιστη τη μαρτυρία της παραπονούμενης και των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν στη δίκη, οι οποίοι, όπως τονίζεται, έκαναν πολύ καλή εντύπωση στο δικαστήριο. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης αυτής, είναι ότι η παραπονούμενη κατάγγειλε τον βιασμό και την σεξουαλική της κακοποίηση περίπου πέντε χρόνια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων. Παρόλα αυτά, αν και πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, το Κακουργιοδικείο έκρινε πως η ποιότητα της μαρτυρίας της δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και ότι ο κατηγορούμενος ήταν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ένοχος σ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Επιπλέον, το σύνολο της μαρτυρίας που παρουσίασε στο δικαστήριο η κατηγορούσα αρχή κρίθηκε απόλυτα αξιόπιστο. Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, μόνο η ένορκη μαρτυρία της παραπονούμενης και της μητέρας της διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, για προστασία της ταυτότητάς τους.

Αγορεύσεις    

Μετά την καταδικαστική του απόφαση, το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου ο συνήγορος υπεράσπισης Γεώργιος Α. Γεωργίου ν’ αγορεύσει για μετριασμό της ποινής του πελάτη του. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η δικηγόρος της Δημοκρατίας Άντρη Κωνσταντίνου.

 

Send this to a friend