Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Διεργασίες για το ξενοδοχείο-γίγας στις Φοινικούδες – Επένδυση 80 εκατ. ευρώ!
Διεργασίες για το ξενοδοχείο-γίγας στις Φοινικούδες – Επένδυση 80 εκατ. ευρώ!

Διεργασίες για το ξενοδοχείο-γίγας στις Φοινικούδες – Επένδυση 80 εκατ. ευρώ!

Σε διαπραγματεύσεις με διεθνείς εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διαχείριση ξενοδοχείων-μαμούθ, βρίσκεται αυτή την περίοδο, παράλληλα και με άλλες ενέργειες, ο Ρώσος επιχειρηματίας που θα ανεγείρει ξενοδοχείο-ουρανοξύστη στην ακτή των Φοινικούδων.

«Πρόκειται για μεγάλο όνομα και θα ανακοινωθεί την κατάλληλη χρονική στιγμή», τονίζει ο νομικός σύμβουλος του Ρώσου επιχειρηματία. Όπως ανέφερε ο κ. Αντρέας Ζαχαρίου, μιλώντας αποκλειστικά στον «Φ», στα 35 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν ώς τώρα οι δαπάνες του πελάτη του που ενδιαφέρεται να ανεγείρει πολυώροφο πολυτελές ξενοδοχείο στην ακτή των Φοινικούδων. Το ποσό δαπανήθηκε για την αγορά της γης, την εκπόνηση των σχεδίων που ανατέθηκε σε τρία αρχιτεκτονικά γραφεία εγνωσμένης αξίας στο Λονδίνο και άλλους προκαταρκτικούς σκοπούς για τη μεγάλη επένδυση.

Για πρώτη φορά ο κ. Ζαχαρίου αποκάλυψε ότι η δαπάνη για την ανέγερση του 23 ή 25 ορόφων ξενοδοχείου (παραμένει το ενδιαφέρον του πελάτη του για όσο το δυνατόν πιο πολλούς ορόφους) θα ανέλθει συνολικά (μαζί με τα μέχρι τώρα έξοδα) στα 80-85 εκατομμυρία ευρώ. Βάσει των υπολογισμών, είναι εφικτό να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες ακόμα και εντός του 2017. Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ακόμη ότι ιδιοκτήτες υποστατικών στην περιοχή του «Χόπος» αρνούνται να τα παραχωρήσουν για τους σκοπούς του έργου, ζητώντας υπέρογκα ποσά ως «αέρα». Για το θέμα αυτό θα κινηθούν νομικές διαδικασίες, πρόσθεσε.

Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε επίσης ότι τα τελικά σχέδια για το έργο είναι σε τελικό στάδιο και δεν είναι μακριά η στιγμή που θα παρουσιαστούν ενώπιον του Δήμου Λάρνακας και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών για να προωθηθεί η διαδικασία έγκρισής τους.

Η προϊστορία της επένδυσης ανάγεται στο 2014, όταν πρωτοεκδηλώθηκε το ενδιαφέρον του Ρώσου επιχειρηματία να δημιουργήσει ξενοδοχείο πολλών ορόφων στην ακτή των Φοινικούδων και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο που έχει ως προμετωπίδα το «Χόπος» και συνορεύει με το λούνα-παρκ, στο οικόπεδο του πρώην Δημοτικού Μεγάρου Λάρνακας το οποίο κρίθηκε ετοιμόρροπο και κατεδαφίστηκε.

xenodocheio-gigas-stis-foinikoudes--ependysi-80-ekat-evro

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας επικύρωσε τη συμφωνία του δήμου να πουλήσει έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ το οικόπεδό του στο Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος παράλληλα απέκτησε και τον διπλανό χώρο που ανήκε σε ιδιώτη. Παράλληλα, ο Ρώσος επιχειρηματίας ανέλαβε και την υποχρέωση όταν θα είναι έτοιμο το ξενοδοχείο του να προβεί και σε εξωραϊσμό μέρους του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων.

Ολοκληρώθηκε το άλλο μεγάλο έργο στα Περβόλια

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια από την εξαγγελία του έργου χωρίς να έχει προχωρήσει πρακτικά, ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ότι αυτό οφείλεται σε πρακτικούς λόγους, αλλά και δυσκολίες που συνάντησε ο πελάτης του. Διαβεβαίωσε ότι όλα προχωρούν και καθώς άλλες προτεραιότητες του πελάτη του παύουν σιγά-σιγά να υφίστανται, σειρά παίρνει τώρα η μεγάλη επένδυση στις Φοινικούδες.

Όσους αμφισβητούν την προοπτική υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης από το Ρώσο επιχειρηματία, ο κ. Ζαχαρίου τους παρέπεμψε στο γεγονός ότι ο πελάτης του έφερε σε πέρας την άλλη μεγάλη επένδυσή του στην περιοχή του Φάρου των Περβολιών, υπογραμμίζοντας ότι κάποιοι ίσως να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της αξιοπιστίας αλλά και της δυναμικότητας των έργων που αναλαμβάνει ο Ρώσος πελάτης του.

Πρόκειται, ανέφερε, για έργο συνολικού κόστους πέριξ των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Περιλαμβάνει την ανέγερση 17 πολυτελών επαύλεων. Το κόστος της κάθε μιας αρχίζει από τα 5 εκατομμύρια ευρώ και για κάποιες αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε ο κ. Ζαχαρίου, κάποιες από τις επαύλεις ήδη έχουν πωληθεί σε ξένους, ενώ άλλες βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης.

Το έργο αυτό ολοκληρώνεται και έτσι ο πελάτης του θα έχει τώρα περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με την επένδυση στις Φοινικούδες, επανέλαβε ο κ. Ζαχαρίου.

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend