Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αlexander College: Από το 1991 υπηρετεί τον κόσμο της μόρφωσης, η ανοδική πορεία και η κοινωνική προσφορά!
Αlexander College: Από το 1991 υπηρετεί τον κόσμο της μόρφωσης, η ανοδική πορεία και η κοινωνική προσφορά!

Αlexander College: Από το 1991 υπηρετεί τον κόσμο της μόρφωσης, η ανοδική πορεία και η κοινωνική προσφορά!

«To Αlexander College υπηρετεί τον κόσμο της μόρφωσης και της παιδείας από το 1991. Με όραμα συνεχίζει την ανοδική του πορεία, γνωρίζοντας πως κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα οφείλει να αποτελεί πνεύμονα κοινωνικής προσφοράς».

Η συνεργασία με το UWE Bristol

Σε συνεργασία πάντα με ισχυρά πανεπιστήμια του εξωτερικού, το Alexander College, αναδύεται ως ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με ηγετικό ρόλο στους κλάδους σπουδών τους οποίους φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του στη Λάρνακα. Εδραιώνοντας τη συνεργασία του τα τελευταία χρόνια με το University of the West of England Bristol(UWE Bristol), προσφέρει διεθνώς αναγνωρισμένα βρετανικά πτυχία και μεταπτυχιακά, καθώς και αναγνωρισμένα από το ΚΥΣΑΤΣ, ενώ παράλληλα οι φοιτητές του UWE Bristol στο Alexander College λαμβάνουν και την κρατική χορηγία.

Το Alexander College/UWE Bristol δίνει την ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν βρετανικό πτυχίο, σε μόνο τρία χρόνια, όπως συμβαίνει σε όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στη Βρετανία. Επομένως, το κόστος σπουδών μειώνεται, όταν επιλέγει κανείς να μείνει εντός Κύπρου και να μην μεταβεί στο εξωτερικό, ενώ τα δίδακτρα είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις σπουδές σε άλλα ιδιωτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου ή του εξωτερικού.

Άλλωστε, το UWE Bristol κατατάσσεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και το πιο ψηλό σε κατάταξη βρετανικό πανεπιστήμιο που προσφέρει τα πτυχία του στην Κύπρο”, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, 2015. Αυτό λειτουργεί ως εχέγγυο, της υψηλής ποιότητας σπουδών του, δίνοντας ένα ακόμα προνόμιο στους φοιτητές του.

Προσφέρονται τα παρακάτω πτυχιακά προγράμματα του UWE Bristol:

  • LLB(Hons) Law
  • BA(Hons) Criminology
  • BA(Hons) Business Management with Accounting & Finance
  • BA(Hons) Graphic Design
  • BA(Hons) Photography
  • BA(Hons) Fashion
  • BA(Hons) Interior Design
  • BA(Hons) Fine Arts

Με τη συμπλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές του κλάδου BA(Hons) Business Management with Accounting & Finance, έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μέχρι 9 απαλλαγές από τα 14 μαθήματα του ACCA, που χρειάζονται για τον επαγγελματικό τίτλο του Certified Accountant.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του UWE Bristol απαιτούν 12 μήνες για την ολοκλήρωση και απόκτηση του τίτλου και προσφέρονται στους κλάδους:

  • MA Design
  • MA Education
  • MSc Business Management
  • Level 6 Diploma with Accounting & Finance. Επιπλέον, προσφέρεται το επαγγελματικό δίπλωμα Accounting & Finance, όπου οι απόφοιτοι μέσα σε μόλις ένα χρόνο αποκτούν δίπλωμα με 9 απαλλαγές από τα 14 μαθήματα του ACCA. Το δίπλωμα είναι «Ofqual Regulated» και είναι το μοναδικό στο είδος του στον κόσμο! Τα μαθήματα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα.

Το Alexander College/UWE Bristol

Στόχος του ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι η επένδυση στο μέλλον. Με νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, λίγα μόνο λεπτά από το κέντρο της Λάρνακας, 25 λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα και 35 λεπτά από τη Λεμεσό, διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου για τα κυπριακά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα. Το κτήριο, συνδυάζει την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και εκπαιδευτικών μεθόδων, με τις διαχρονικές αξίες που διέπουν τον εκπαιδευτικό οργανισμό, εδώ και 25 χρόνια. Με μεγάλη ιδιωτική βιβλιοθήκη, που αυτή τη στιγμή διαθέτει πέραν των 5000 βιβλίων, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, ειδικά στούντιο για τους κλάδους design, χώρους αναψυχής, όπως καφετέρια και roof garden, το Alexander College, ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη.

Σ’ αυτά προσθέστε και τα εργαστήρια, τα οποία βρίσκονται εκτός του κεντρικού κτηρίου και φιλοξενούν τους φοιτητές των κλάδων Καλών Τεχνών και Φωτογραφίας, ενώ εκεί πραγματοποιούνται εκθέσεις, φωτογραφήσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Για να πραγματοποιήσει το όραμά του για ακαδημαϊκή διάκριση, επιτυχία των φοιτητών του, εκπαιδευτική και τεχνολογική καινοτομία, καθώς και για κοινωνική προσφορά, το Alexander College/UWE Bristol επιλέγει ακαδημαϊκό προσωπικό με εξαιρετικές ικανότητες και γνώσεις, το οποίο εργάζεται προς όφελος της φοιτητικής κοινότητας, παρέχοντας ποιοτική εκπαίδευση στους νέους που εμπιστεύονται σ’ αυτό το μέλλον τους, ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στην έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινίασε φέτος το Ερευνητικό Κέντρο Αλεξάντερ, το οποίο θέτει ως κύριο αντικείμενό του την προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και κριτικών μελετών, την ανάπτυξη  υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας στους τομείς της οικονομίας, της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, στους τομείς της νομολογίας, των τεχνών και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της πληροφορικής, των διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων. Ταυτόχρονα, αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων στους σχετικούς τομείς, παράλληλα με την επιστημονική συμβολή του στην ανάπτυξη της Λάρνακας.

Μετά το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για Brexit

Το Alexander Collegeενημέρωσε άμεσα το κοινό ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, τόσο για τους υφιστάμενους φοιτητές αγγλικών πανεπιστημίων, όσο και για τους φοιτητές που πρόκειται να εγγραφούν στα αγγλικά πανεπιστήμια, τουλάχιστον, για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο(2016).

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα ήρθε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση του UWE Bristol και διαβεβαιώνει ότι ακόμα κι αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αυτό απαιτεί δύο ή και περισσότερα χρόνια, επομένως δεν προκύπτουν άμεσες αλλαγές.

Παρόλα αυτά, για όσους φοιτητές επιθυμούν να διακόψουν τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν τη δυνατότητα να μεταγραφούν σε συναφή κλάδο του UWE Bristol, στην Κύπρο.

Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ακαδημαϊκό ίδρυμα στο τηλέφωνο 24 532373 ή μέσω email στο [email protected].

Κοινωνικός Ρόλος

Εκδηλώσεις/Καλλιτεχνικές εκθέσεις

Η διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και σεμιναρίων για τη φοιτητική του κοινότητα, αλλά και το ευρύ κοινό είναι ανάμεσα στους πρώτιστους στόχους του ακαδημαϊκούς ιδρύματος. Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, προωθεί τη δημιουργικότητα, την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και την καινοτομία. Επιπλέον, αναπτύσσει διαρκώς τις συνεργασίες του με Δήμους, ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Οι φοιτητές του Alexander College/UWE Bristol, των κλάδων τέχνης και σχεδιασμού, συμμετέχουν σε εκθέσεις και fashion shows, έτσι ώστε πέραν της ακαδημαϊκής γνώσης, να τους προσφέρεται η δυνατότητα να προβάλλουν την δουλειά τους, αλλά και να αποκτούν εμπειρία στους επαγγελματικούς τομείς που επέλεξαν να φοιτήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκθέσεις του ακαδημαϊκού ιδρύματος τυγχάνουν ευρείας προβολής, ενώ τις επισκέπτονται σημαντικοί επαγγελματίες/καλλιτέχνες που γνωρίζουν από κοντά τη δουλειά των φοιτητών. Τα τελευταία χρόνια έγιναν θεσμός και κατατάσσονται ανάμεσα στα σπουδαία καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

Τελετή Αποφοίτησης

Κάθε χρονιά έτσι και φέτος, η τελετή αποφοίτησης ήταν μια λαμπερή βραδιά. Παρευρέθηκαν γνωστές προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο της Κύπρου, καθώς και καθηγητές του UWE Bristol, οι οποίοι απένειμαν τίτλους σπουδών στους αποφοίτους και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο ακαδημαϊκό ίδρυμα, το οποίο εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς και αξιόπιστους συνεργάτες τους στην Ευρώπη.

Παραχώρηση Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17

Αν θέλεις και εσύ να αποκτήσεις ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο του UWE Bristol, φοιτώντας στο Alexander College στη Λάρνακα, δεν έχεις παρά να ενημερωθείς για τις υποτροφίες που προκήρυξε το ακαδημαϊκό ίδρυμα για το 2016-17.

Οι υποτροφίες που προσφέρονται για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17 είναι οι ακόλουθες:

Υποτροφία «Τάσου Μητσόπουλου»

Η  συγκεκριμένη υποτροφία καθιερώθηκε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του εκλιπόντος, στο έργο του, καθώς και στην οικογένειά του.

Δίδεται σε υποψήφιο φοιτητή που πληροί τα κριτήρια για παραχώρηση υποτροφίας και υποβάλει αίτηση σε οποιοδήποτε πτυχιακό κλάδο του UWE Bristol, ο οποίος πραγματοποιείται στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Alexander College στη Λάρνακα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πτυχιακές σπουδές να αφορούν την ολοκλήρωση του 1ου πτυχίου του υποψηφίου.

Τέλος, η προκήρυξη εμπίπτει στα πλαίσια διεύρυνσης του κοινωνικού ρόλου του Alexander College.

Υποτροφίες σε απόφοιτους Λυκείων της ακαδημαϊκής χρονιάς 2015-16

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χορηγούνται  υποτροφίες σε ποσοστό 50% των διδάκτρων, σε απόφοιτους μαθητές Λυκείων της σχολικής χρονιάς 2015-16, για προπτυχιακές σπουδές.

Για τη χορήγηση υποτροφίας λαμβάνεται υπόψη η σχολική επίδοση του μαθητή, καθώς και οικονομικά κριτήρια.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξασφάλιση των παραπάνω υποτροφιών μπορείτε να λάβετε επικοινωνώντας με την κ. Πιερίνα Ρόχας, στον αριθμό 24 532373 ή μέσω email στο info@alexander.ac.cy.

Ευελπιστούμε ότι τα ΜΜΕ καθώς και τα Γραφεία Τύπου των Δήμων θα είναι δίπλα μας σε αυτό το έργο που επιτελούμε, καθώς η παιδεία, τα όνειρα των νέων και η μόρφωση, είναι ένα σοβαρό έργο και λειτούργημα.

Σε αυτό το κοινωνικό έργο που παράγει το Alexander College / UWE Bristol στη Λάρνακα, η στήριξη από τους τοπικούς φορείς και ΜΜΕ είναι πολύτιμη.

Η προβολή των διάφορων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Alexander College / UWE (φιλανθρωπικών και άλλων), των διαλέξεων που είναι πάντα ανοικτές στο κοινό και άλλων δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού μας ιδρύματος,  είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο κόσμος, το ευρύ κοινό, να συνειδητοποιήσει ότι η Λάρνακα διαθέτει το δικό της φάρο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες είναι ανοικτές στο κοινό (δωρεάν) και μέσα από τις οποίες ο κόσμος μπορεί να ωφεληθεί, να ενημερωθεί και να αποκτήσει γνώσεις, ανακοινώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ιστοσελίδα του Alexander College / UWE και επιπλέον στέλνονται Δελτία Τύπου στα ΜΜΕ και στα Γραφεία Τύπου των Δήμων στην περιοχή της Λάρνακας.

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι η ιστοσελίδα μας, www.alexander.ac.cy, καθώς και η επίσημη σελίδα μας στο facebook, Alexander College/UWE Bristol, ανανεώνεται καθημερινά με ανακοινώσεις, σχετικά με ακαδημαϊκά θέματα, νέα της φοιτητικής μας κοινότητας κ.ά. Επομένως, μπορείτε όποτε το θελήσετε να κοινοποιείτε αυτές τις ανακοινώσεις και στις δικές σας σελίδες και γενικότερα να ενημερώνεστε για τα νέα του ακαδημαϊκού μας ιδρύματος.

Send this to a friend