Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα σκάνδαλα ενόψει στη Λάρνακα; Φύλλο και φτερό έκαναν τον Δήμο, στο μικροσκόπιο του Γ. Ελεγκτή άλλες τέσσερις καυτές υποθέσεις!
Νέα σκάνδαλα ενόψει στη Λάρνακα; Φύλλο και φτερό έκαναν τον Δήμο, στο μικροσκόπιο του Γ. Ελεγκτή άλλες τέσσερις καυτές υποθέσεις!

Νέα σκάνδαλα ενόψει στη Λάρνακα; Φύλλο και φτερό έκαναν τον Δήμο, στο μικροσκόπιο του Γ. Ελεγκτή άλλες τέσσερις καυτές υποθέσεις!

«Λερναία Ύδρα»  με διαρκώς αναδυόμενα κεφάλια χαρακτηρίζουν τις υπό διερεύνηση υποθέσεις του Δήμου Λάρνακας, αυτό το διάστημα, στελέχη του δήμου.

Φύλλο και φτερό έκαναν τα αρχεία του Δήμου Λάρνακας το τελευταίο περίπου 15νθήμερο λειτουργοί της Υπηρεσίας του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, συλλέγοντας πληθώρα στοιχείων για τέσσερα καυτά θέμα¬ τα που αφορούν τον δήμο και για τα οποία κυκλοφορούσαν κατά καιρούς διάφορες φήμες ή και καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από πηγές του Δήμου Λάρνακας, οι έρευνες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ήταν εξαντλητικά λεπτομερείς και επίπονες και κάλυψαν τα εξής υπό διερεύνηση θέματα:

» Πολεοδομικές αδειοδοτήσεις και άλλα ζητήματα για πολυτελές κτηριακό συγκρότημα δια μερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή Φοινικούδων.

» Πολεοδομικές αδειοδοτήσεις και άλλα ζητήματα πολυωρόφου κτηρίου¬μαμούθ σε κεντρική¬προνομιακή περιοχή της Λάρνακας.

» Αδειοδοτήσεις, αποφάσεις του δήμου, ενέργειες και ό,τι αφορά τη σχέση του Δήμου Λάρνακας με την περιοχή Μακένζι/κέντρα αναψυχής, υπό την ιδιότητα του διαχειριστή της περιοχής, από την πρώτη μέρα που ίσχυσε η συμφωνία του υπουργείου Εσωτερικών με τον δήμο.

»Τις δαπάνες/διαδρομές χρημάτων και γενικά τη διαχείριση του κληροδοτήματος Ζαχαρία Κωνσταντίνου κατά τα τελευταία χρόνια.

Όπως έγραψε και πρόσφατα ο «Φ» για αυτή την υπόθεση, αναζητούνται από την Ελεγκτική Υπηρεσία λεπτομερή στοιχεία για τη διαχείριση ενός ποσού που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, συν πέντε διαμερίσματα στην Αθήνα, συν μερίδιο βίλας στην Τενεριφη της Ισπανίας τα οποία ο Ζ. Κωνσταντίνου κληροδότησε στο Δημοτικό Φτωχοκομείο Λάρνακας γύρω στο 2ΟΟΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ευημερία των φτωχών και απόρων Λαρνακέων που διέμεναν στον χώρο.

Στη συνέχεια, όταν το Φτωχοκομείο πέρασε στα χέρια του δήμου, μαζί πέρασε και το κληροδότημα, για το οποίο τώρα αναζητούνται στοιχεία από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Προς το παρόν οι έρευνες της Υπηρεσίας ολοκληρώθηκαν, αλλά οι ελεγκτές δεν αποκλείεται να επανέλθουν για συμπληρωματικά στοιχεία, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν ατασθαλίες ή ζητήματα προς περαιτέρω διερεύνηση, τον λόγο θα έχει πλέον και η Αστυνομία. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, ενώ στο παρόν στάδιο προχωρούν πλέον εντατικά ως προς τη διερεύνηση τους οι τέσσερις πιο πάνω υποθέσεις, ταυτόχρονα αξιολογούνται από την Αστυνομία και άλλες πληροφορίες που αφορούν διάφορες δράσεις του Δήμου Λάρνακας κατά τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

Send this to a friend