
[ad_1]

Eάν δεν είσαι ήδη καλά. Σύμφωνα με έρευνα που οσονούπω δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Psychological Science, το ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα κοινωνικό δίκτυο βγάζει το χειρότερο εαυτό σε αυτούς που δεν έχουν και κάτι καλύτερο να βγάλουν.
Οι Amanda Forest και οι Joanne Wood, απόφοιτοι του University of Waterloo, λένε τα πράγματα πιο κομψά από αυτό που θα ισχύει. Οι χρήστες του Facebook που χαρακτηρίζονται από χαμηλή αυτοεκτίμηση βαλτώνουν ακόμη περισσότερο στη μιζέρια τους καθώς χρησιμοποιούν το status profile τους για να αναρτήσουν αρνητικά, γκρινιάρικα, έλεος με τη μίρλα σου ρε φίλε, σχόλια.
Είναι λογικό. Όταν έχεις απέναντι σου ένα μόνιτορ, στα χέρια σου ένα πληκτρολόγιο και αρχίζεις να παραληρείς γραπτά για το πόσο άτυχα στα έφερε η ζωή και κοίτα τώρα αυτός που δεν του αξίζει μία πόσο καλύτερα από μένα είναι, γιατί, γιατί, ΓΙΑΤΙ; κοκ δεν έχεις να αντιμετωπίσεις το (γεμάτο απορία θα είναι) βλέμα ενός φυσικού προσώπου απέναντι σου που πολύ απλά θα σε φτύσει για να συνέλθεις και η κατρακύλα σου δεν έχει σταματημό. Το timeline σου θα στο αποδείξει αργά ή γρήγορα.
Γιατί όταν η αυτοεκτίμηση σου πιάσει πάτο και αναζητήσεις παρηγόρια στους «φίλους» τους πλασματικούς που το Facebook σε παραπλάνησε ότι έχεις ούτε ένα like δεν θα τσιμπήσεις, ούτε ένα σχόλιο δεν θα επεξεργαστείς, ούτε ένα chat window, ένα μήνυμα, ένα κάτι δεν θα σου χαριστεί. Άλλωστε το Facebook, μπλε και άσπρο όπως πάντα, προτιμάει χρήστες με μέση ή ανώτερη του μετρίου αυτοπεποίθηση. Αυτοί όχι μόνο έχουν βρει τη χαρά τους στο κοινωνικό δίκτυο, όχι μόνο ψωνίζουν κοπλιμέντα ή/και ψωνίζονται μεταξύ τους, αυτοί είναι οι καλύτεροι του χωριού άσε που είναι και καλύτεροι καταναλωτές από σένα που προφίλ διαθέτεις, χαρά όμως όχι.
Η επιστήμη το κατέθεσαι στα πρακτικά της. Εσύ που θες να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου και συνεπώς να οδηγηθείς σε μία υγιή κοινωνικότητα, αλήθεια και καθημερινότητα κάνε sign out. Η ζωή έτσι και αλλιώς βρίσκεται εκεί έξω. Τώρα πάω για ποτά με τον Μόλντερ και τη Σκάλι, έλα παρέα.
[ad_2]
Source link