Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Λάρνακα το καλοκαίρι κινείται σε ρυθμούς… Beach Volleyball: Το παιχνίδι είναι εδώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIVB U19!
Η Λάρνακα το καλοκαίρι κινείται σε ρυθμούς… Beach Volleyball: Το παιχνίδι είναι εδώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIVB U19!

Η Λάρνακα το καλοκαίρι κινείται σε ρυθμούς… Beach Volleyball: Το παιχνίδι είναι εδώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIVB U19!

Η κορυφαία διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  2016 FIVB (U19) Beach Volleyball Championship πλησιάζει. Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου συνωστίζονται ακόμα μια φορά στη Λάρνακα, όπου αναμένεται η άμμος των Φοινικούδων να πάρει και φέτος φωτιά στο απόλυτο event του καλοκαιριού.

Η διοργάνωση που αγαπήσαμε και έχουμε κάνει θεσμό, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIVB U19 Beach Volleyball, Larnaka 2016 συνδιοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Λάρνακας και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Το Πρωτάθλημα, θα διεξαχθεί από τις 26 μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2016 στην Παραλία των Φοινικούδων. Οι αγώνες μαζί με τους προκριματικούς, θα διαρκέσουν 5 μέρες, ενώ οι αποστολές θα διαμένουν στη Λάρνακα μέχρι και 2 εβδομάδες. Αναμένεται ένα συναρπαστικό πενταήμερο με θέαμα, έντονο συναγωνισμό και συναρπαστικές «μάχες» πάνω στην καυτή άμμο των Φοινικούδων.

Για 4η χρονιά η Λάρνακα αναλαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Beach Volley του κόσμου, μετά από τα δύο προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα U19 και U21 το 2012 και 2014 αντίστοιχα και δύο Ευρωπαϊκά, το 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volleyball και το CEV (U20) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  που διεξήχθησαν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2015 αντίστοιχα.

Στο Πρωτάθλημα, συμμετέχουν 64 ομάδες, 32 ομάδες ανδρών και 32 ομάδες γυναικών και πέραν των 40 χωρών και από τις 5 ηπείρους. Συνολικά θα διεξαχθούν πάνω από 184  παιγνίδια. Επίσης 48 ομάδες, 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών, θα διαγωνιστούν στους Προκριματικούς Αγώνες. Συνολικά θα διεξαχθούν πάνω από 280 παιγνίδια. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ σε 4 γήπεδα.

Η είσοδος στους αγώνες θα είναι δωρεάν.

Ζησ’ το κι εσύ!

Μαζί με τις ομάδες και τις αποστολές των χωρών, το Πρωτάθλημα αναμένεται ότι θα προσελκύσει φίλους των ομάδων αλλά και φίλους του αθλήματος αφού πρόκειται για το πιο απολαυστικό σπορ του καλοκαιριού. Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη Λάρνακα, από το εξωτερικό, περισσότερα από 2,000 άτομα, μεταξύ αυτών Επιτετραμμένοι, Διαιτητές, Προσωπικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FIVB, Δημοσιογράφοι Διεθνών Πρακτορείων, Φίλαθλοι κτλ. Όλοι οι επισκέπτες θα διαμένουν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.

Υπολογίζεται ότι τους αγώνες θα παρακολουθήσουν πέραν των 25,000 θεατών. Το κεντρικό γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στους 2500 θεατές ενώ γιγαντοοθόνες θα στηθούν έξω από το γήπεδο για να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες και οι περαστικοί. Και φέτος οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση.

Ωφελήματα από την διοργάνωση!

Ο Δήμος Λάρνακας, ως συνδιοργανωτής, προσφέρει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διοργάνωση, καθώς και το έμψυχο και έμπειρο δυναμικό που διαθέτει, καθώς επίσης βοηθά στην εξεύρεση εθελοντών και συνεργατών για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης φροντίζει για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, την φιλοξενία και διαμονή των αθλητών και των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καθώς και για την έκδοση των διαπιστεύσεων διασφαλίζοντας την ομαλή διοργάνωση και ασφάλεια τω αγώνων. Στόχος των διοργανωτών είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεων και οργάνωσης στους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση ενός συνεχώς ανερχόμενου Ολυμπιακού Αθλήματος, αποτελεί το καλύτερο μέσο προβολής της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα, ως αθλητικού  προορισμού. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας, ως τουριστικού προορισμού ιδιαίτερα για τους νέους, οι οποίοι αποτελούν τα μελλοντικά target group κάθε μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης –  Beach Volley και δύο Ευρωπαϊκών Πετοσφαίρισης –  Beach Volley, πλέον καθιερώνεται  στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες. Σήμερα η πόλη μας αποτελεί έναν από τους πρώτους αθλητικούς προορισμούς επιλογής σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε συζητήσεις με Τουριστικούς Οργανισμούς του εξωτερικού για παραχώρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις από αθλητές αλλά και για διοργάνωση camps.

Γίνε Εθελοντής!

Αναπόσπαστο κομμάτι και η ψυχή κάθε μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης είναι οι εθελοντές. Οι δημότες έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι στηρίζουν κάθε τέτοια προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας και μεγάλος αριθμός εθελοντών συμμετέχει σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζονται οι εγγραφές των εθελοντών των οποίων ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Οι ανάγκες σε αριθμό εθελοντών είναι μεγάλες, αφού για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπολογίζεται να εργαστούν εθελοντικά γύρω στα 400 άτομα. Για αυτό σας προσκαλούμε να δηλώσετε το παρόν σας άλλη μια χρονιά, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο σύνδεσμο http://www.larnakabeachvolley.com/welcome.html ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 99817979/24816560 για περισσότερες πληροφορίες. Ο Δήμος Λάρνακας στοχεύει στην εθελοντική εργασία και έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους και τον αθλητισμό και είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν συνειδητά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Το κέρδος που μπορεί να προσδοκά ένας εθελοντής είναι η εμπειρία που θα κερδίσει, «ήμουν και εγώ εκεί», η ανάδειξη της Λάρνακας και της Κύπρου μας, αλλά και η δημιουργία εμπιστοσύνης ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Ο Δήμος Λάρνακας και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους εθελοντές που ήδη εργάζονται για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος το καλοκαίρι του 2016.

Οι Χορηγοί μας!

Με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους Κυβερνητικούς φορείς, όσο και από Ιδιωτικούς,  δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας. Ο Δήμος Λάρνακας, ως προοδευτικός Δήμος, επενδύει στην αμφίδρομη σχέση και συνέργεια μεταξύ Δήμου, κοινωνίας και πολιτών.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους χορηγούς που παρ’ όλες τις  οικονομικές δυσκολίες, τον στηρίζουν για την επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων.  Σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δημιουργείται πολιτισμός και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα,  αφού οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

 

 

 

Send this to a friend