Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εντός Ιουλίου ξεκινά η υλοποίηση έργων στην Λάρνακα
Εντός Ιουλίου ξεκινά η υλοποίηση  έργων στην Λάρνακα

Εντός Ιουλίου ξεκινά η υλοποίηση έργων στην Λάρνακα

Πρόσθεσε ακόμα ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθεί το έργο για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, έργο που βρίσκεται στους βασικούς στόχους της κυβέρνησης και για το οποίο υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε το απόγευμα με το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, ο Υπουργός ανέφερε ότι «συζητήθηκαν τα διάφορα έργα στην πόλη και ιδιαίτερα πως προχωρούν τα έργα που εκτελούνται από το Υπουργείο Μεταφορών. Υπάρχουν κάποια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως οι κυματοθραύστες στη Λάρνακα και στα Περβόλια καθώς και έργα για τα οποία είμαστε στο στάδιο προκήρυξης προσφορών όσον αφορά το αλιευτικό καταφύγιο Λάρνακας και το λιμάνι».

Μεταξύ των έργων, συνέχισε ο κ. Δημητριάδης είναι και «ο δρόμος Κιτίου – Μαζωτού, έργο που είχε παραπεμφθεί στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που καθυστέρησε να προχωρήσει. Το συγκεκριμένο έργο βρισκόταν στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου το 2015 και είναι και το 2016».

Αναμένουμε συνέχισε ότι “σύντομα θα υπογραφεί το συμβόλαιο για να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός Ιουλίου, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες και προϋπολογισμό 4,8 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ. Είναι ένα σημαντικό έργο για τη συγκεκριμένη περιοχή και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που επιτέλους μπορεί να ξεκινήσει».

Οσον αφορά το θέμα της επίστρωσης δρόμων στη Λάρνακα, ο Υπουργός είπε ότι και ο ίδιος νοιώθει «πολύ άσχημα που το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει επιλυθεί. Υπάρχουν κύριες οδικές αρτηρίες στη Λάρνακα που είναι χάλια και είναι ένα έργο το οποίο επίσης έχει καθυστερήσει λόγω του σκανδάλου του ΣΑΠΑ, αφού λόγω της προσφυγής που υπήρξε, παραπέμφθηκε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.».

Εξήγησε ότι «εκτός απροόπτου ευελπιστούμε ότι και αυτό το έργο θα μπορεί να προχωρήσει μέσα στον Ιούλιο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης γύρω στους τρεις μήνες, εκτός από κάποια τμήματα των Λεωφόρων Αρτέμιδος και Λεωφόρου Γρίβα Διγενή που θα πρέπει πρώτα να παραδοθούν στο Δήμο από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός είπε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αναφέρει πως θα φροντίσει να επιλύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα έγκαιρα. Το όλο έργο θα στοιχίσει γύρω στα τρία εκατομμύρια συν ΦΠΑ» είπε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έργο αυτό θα έπρεπε να εκτελεστεί από το 2015».

Αναφερόμενος στην αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία του κόσμου για το θέμα της συντήρησης των δρόμων, ο Μάριος Δημητριάδης είπε πως «για όλα αυτά τα έργα έχει γίνει σχεδιασμός από το Υπουργείο, έχουν μπει μέσα στους προϋπολογισμούς από την κυβέρνηση και ήταν καθαρά θέμα διαδικασιών το ότι δεν προχώρησαν μέχρι σήμερα».

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας και εκπροσώπους των οίκων παροχής νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών  Ernst & Young Société d`Avocats and the Greek και SALFO & Associates SA, για το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης.

Είπε πως «το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως είχαμε υποσχεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρχει τακτική επαφή μαζί τους ώστε να είναι ενήμεροι για την πορεία του έργου. Μέσω αυτής της συνάντησης το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορέσει να εκφράσει τις απόψεις του, αφού υπάρχει το χρονοδιάγραμμα μέχρι το Σεπτέμβριο να προκηρύξουμε το έργο».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Δημητριάδης απάντησε πως «το έργο του λιμανιού και της μαρίνας εκτελείται από το Υπουργείο Μεταφορών , υπάρχει η ομάδα του έργου και όλες οι επαφές γίνονται μαζί με την ομάδα του Υπουργείου. Οι εκπρόσωποι των οίκων είχαν ήδη επαφή με την Τεχνική ομάδα του Δήμου Λάρνακας για να πάρουν κάποιες πληροφορίες που αφορούν το έργο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν και η σημερινή συνάντηση γίνεται με στόχο να ακούσουν και τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ανέφερε ακόμα ότι «προχωρούμε σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει και με στόχο το έργο να προκηρυχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, θέλουμε να προχωρήσει με επιτυχία διότι είναι κάτι που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ» είπε και υπογράμμισε ότι «υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν».

 

Send this to a friend