Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απάτη για Κτήμα Μακένζι… (Λεπτομέρειες και εξελίξεις)!
Απάτη για Κτήμα Μακένζι… (Λεπτομέρειες και εξελίξεις)!

Απάτη για Κτήμα Μακένζι… (Λεπτομέρειες και εξελίξεις)!

Εντάλματα σύλληψης και διατάγματα απαγόρευσης εξόδου από την Κύπρο (από νόμιμες εξόδους) εκδόθηκαν εναντίον του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη του 1/2 του Κτήματος Μακένζι στη Λάρνακα και άλλων συγγενών του που διεκδικούν ως κληρονόμοι το υπόλοιπο ½, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Π».

Τα εντάλματα αφορούν τον Raymond Riza, τους Nermin Shenol, Yuksel Hudaverdi και Nafia Agaoglu. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς ο Raymond Riza πριν λίγους μήνες είχε κερδίσει δικαστική διαδικασία εναντίον του κράτους, το οποίο πρέπει να του επιστρέψει το μισό Κτήμα Μακένζι.

Συγγενική απάτη

Η γη όπου βρίσκεται το Κτήμα Μακένζι στη Λάρνακα ανήκε σε δύο αδέλφια, τον Fikret All Riza και τον Refet Ali Riza. Και οι δύο σήμερα έχουν πεθάνει. Ωστόσο η περιουσία τους θεωρήθηκε από το κράτος μετά την εισβολή ότι ενέπιπτε σε αυτές που έπρεπε να διαχειριστεί ο Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. 0 Raymond Riza, γιος και μοναδικός κληρονόμος του Fikret Ali Riza, διεκδίκησε το 1/2 της γης, κερδίζοντας δίκη κατά του κράτους, αποδεικνύοντας ότι ο πατέρας του είχε μεταναστεύσει πριν την εισβολή και ήταν Βρετανός υπήκοος και πως ουδέποτε εγκατέλειψε την περιουσία του.

Η απόφαση εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2016 και τον ερχόμενο μήνα η περιουσία θα έπρεπε να του αποδοθεί. Για το υπόλοιπο 1/2 ο Raymond Riza μαζί με τους υπόλοιπους κληρονόμους του θείου του Refet ΑΙ Riza κίνησαν δικαστική διαδικασία διεκδικώντας επίσης τη γη. Αυτό γιατί ο Refet είχε επίσης μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και ήταν Αμερικανός υπήκοος και συνεπώς παρανόμως η περιουσία του είχε περιέλθει στη δικαιοδοσία του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Ωστόσο, οι κληρονόμοι απέκρυψαν από τις κυπριακές αρχές ότι ο Refet ήταν παντρεμένος και είχε αφήσει διαθήκη. Για να βάλουν χέρι στην περιουσία ισχυρίστηκαν ότι ο Refet ποτέ δεν παντρεύτηκε και δεν απέκτησε παιδιά, αποκρύπτοντας την ύπαρξη δια¬ θήκης. 0 Refet είχε παντρευτεί την κατά πολύ νεότερη του Eda Mehter, την οποία σε διαθήκη την άφηνε μοναδική κληρονόμο και συνεπώς ιδιοκτήτρια του 1/2 της γης όπου βρίσκεται το Κτήμα Μακένζι.

Ο δικηγόρος της Eda, Γιάννης Αργυρίδης, κατέθεσε αίτηση διαχείρισης της περιουσίας, ενώ έγινε και καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας για διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τους Raymond Riza, Nermin Shenol, Yuksel Hudaverdi και Nafia Agaoglu.

Διαπιστώθηκε μετά από έρευνες ότι όντως ο Refet είχε συνάψει νόμιμο γάμο με την Eda από το Τρίκωμο και μάλιστα είχε αφήσει διαθήκη.

Μπέρδεμα

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο νόμιμος ιδιοκτήτης του 1/2 της γης όπου βρίσκεται το Κτήμα Μακένζι για να μπορέσει να παραλάβει την περιουσία του θα πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί για την απάτη σε βάρος της Eda Mehter με την παρουσίαση πλαστών στοιχείων στις αρμόδιες αρχές.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, η οποία επηρεάζει άμεσα και την επιχείρηση Κτήμα Μακένζι που ενοικίασε τη γη νομίμως το 2010 από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών. Ήδη η επιχείρηση έχει υποστεί ζημιές χωρίς να φέρει ευθύνη για την κατάσταση. 0 δικηγόρος Γιάννης Αργυρίδης που εκπροσωπεί την Eda Mehter έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε η πελάτισσα του να αποκτήσει το 1/2 της γης που της ανήκει στη βάση της διαθήκης που είχε αφήσει ο σύζυγος της.

Send this to a friend