[ad_1]
«Γιατί σ’ εμένα;». Μήπως κάνω κάτι λάθος αναρωτιέσαι κάθε φορά που μια σχέση σου τελειώνει και ο πρώην καλός σου προσπαθεί να σε πείσει ότι δεν έκανες κάτι κακό απλά «θέλει να μείνει λίγο μόνος του». Γιατί θέλει να μείνει μόνος του; Ίσως επειδή υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που επαναλαμβάνεις και δεν τις αντέχει. Ποιες είναι;
1.Γκρινιάζεις στις φίλες σου για εκείνον: Μπορεί να νομίζεις ότι εκείνος δεν επηρεάζεται από τα όσα εσύ λες στις φίλες σου, όμως αυτές οι ‘γκρίνιες’ δεν κάνουν καλό στη σχέση σου. Οι φίλες μας τείνουν να εκνευρίζονται περισσότερο από εμάς όταν νιώθουν ότι ο σύντροφός μας δεν μας φέρεται καλά και με τη σειρά τους σε επηρεάζουν. Καλό είναι να μιλάς για τα προσωπικά σου μόνο με ένα-δυο άτομα που εμπιστεύεσαι και θεωρείς ότι είναι αντικειμενικοί κριτές και μπορούν να σε συμβουλεύσουν κατάλληλα.
2.Συζητάς για τα προβλήματά σας με εκείνον; Αν νομίζεις ότι με το να μιλάς μαζί του ασταμάτητα για τα προβλήματά σας, τότε θα τα λύσετε μάλλον κάνεις λάθος. Σε μια προσπάθειά μας, να μην χώσουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, του μιλάμε, του φωνάζουμε, του μιλάμε απότομα για να καταλάβει ότι κάτι μας ενοχλεί. Εκείνος μάλλον πασχίζει να καταλάβει ‘τι έκανε λάθος’, θεωρεί ότι είσαι γκρινιάρα ή στην καλύτερη μυστηριώδης. Απόφυγε τους καυγάδες μιλώντας με ευθύτητα και προσπαθώντας να περνάς καλά μαζί του. Οι άντρες ‘πιάνουν’ πιο πολύ τις πράξεις παρά τα λόγια.
3.Νομίζεις ότι θα τον αλλάξεις: «Μαζί μου δεν θα είναι έτσι» λες και μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν φερόμαστε όλοι το ίδιο με διαφορετικούς ανθρώπους, όμως σπάνια αντέχουμε κάποιον που δεν μας δέχεται για αυτό που είμαστε. Αν του αρέσει να είναι ο αστείος της παρέας, μην του λες ότι τώρα πρέπει να γίνει ξαφνικά σοβαρός κι αν του αρέσει να βγαίνει με τους φίλους του, μην προσπαθείς να μονοπωλήσεις την κοινωνική του ζωή. Μια σχέση που βγάζει και στους δυο τον καλύτερο εαυτό σας, είναι μια ευτυχισμένη σχέση.
4. Ζείτε παράλληλες ζωές: Έχετε διαφορετικούς στόχους, διαφορετικές παρέες και διαφορετικές καθημερινότητες. Εάν συναντιέστε μόνο σε ραντεβού και δεν μοιράζεστε την καθημερινότητά σας, τότε μπορεί να απομακρυνθείτε. Μάθε τι είναι σημαντικό για εκείνον και τι για σένα και προσπάθησε να τα συνδυάσεις!
5. Εστιάζεις μόνο στα αρνητικά: Περιμένεις τα χειρότερα από εκείνον, δεν του έχεις εμπιστοσύνη και δεν προσπαθείς. Μήπως δεν είναι ο κατάλληλος για σένα; Μήπως δεν είσαι ούτε εσύ ευτυχισμένη σε αυτή τη σχέση; Αν θέλεις να την σώσεις, τότε θα μπορέσεις να δεις ξανά όλα αυτά που σου αρέσουν σε εκείνον.
6. Δεν είσαι τρυφερή ή μάλλον είσαι απότομη και κάπως εγωίστρια. Αν ξεκινάς τις προτάσεις σου με το «αξίζω» ή «μου αξίζει», τότε μπορεί να έχεις σκοτώσει την τρυφερότητα που πρέπει να έχει μια υγιής σχέση. Οι απαιτήσεις σου δεν είναι πάντα μια έκφραση των όσων πιστεύεις ότι αξίζεις. Καλό είναι, λοιπόν, να μάθεις την αξία σου και να την εμπνεύσεις και σε εκείνον χωρίς να την απαιτείς.
[ad_2]
Source link