Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρύφωνας Τρύφωνος: «Ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι υπάρχει φώς αρκεί να ψάξεις να το βρεις…»
Τρύφωνας Τρύφωνος: «Ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι υπάρχει φώς αρκεί να ψάξεις να το βρεις…»

Τρύφωνας Τρύφωνος: «Ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι υπάρχει φώς αρκεί να ψάξεις να το βρεις…»

«Ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι , υπάρχει φώς αρκεί να ψάξεις να το βρεις…»

Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση γνωριμίας  με τον  υποψήφιο Βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΚΟ) κ. Τρύφωνα Τρύφωνος .

Σημειώστε συμπολίτες ότι θα προσπαθήσουμε να παρουσιάζουμε όλους τους υποψήφιους βουλευτές για την επαρχία Λάρνακας. 

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

“Η ενασχόληση μου με τα κοινά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια , με έκανε να κρίνω πως ο τόπος μας και γενικά η πολιτική που υπάρχει στον τόπο μας , χρειάζεται άμεση αλλαγή αφού όλοι καθημερινά βλέπουμε καταστάσεις που μας οδηγούν στον πάτο . Στην κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας δεν γίνεται να είμαστε ήρωες της καλοπέρασης , της αδράνειας και του εφησυχασμού. Το να ενδιαφερόμαστε μόνο για τον εαυτό μας ,για το πώς περνάμε καλά εμείς οι ίδιοι και να μην νοιαζόμαστε για το γενικό καλό του συνανθρώπου μας ,του λαού και της Πατρίδας μας , τότε έχουμε αποτύχει σαν Έθνος . έχουμε πάρει την κατηφόρα και δεν κάνουμε τίποτα για να το σταματήσουμε .

Η απελπισία και η απογοήτευση έχει θρονιάσει στις καρδίες των απλών ανθρώπων και ειδικά των νέων μας που αναζητούν μια νότα αισιοδοξίας για το απρόβλεπτο και θολό μέλλον που τους περιμένει . Αποζητούν μια υπεύθυνη διαβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά και πως θα καταφέρουμε να φέρουμε την αλλαγή γιατί  «οι παλιοί έχουν ευθύνες και οι νέοι ελπίδες .»

Μέσα σε όλο αυτό τον όλεθρο της πολιτικής σκηνής ,ένιωσα πως τελικά υπάρχει ακόμα ελπίδα για Αλλαγή , γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν πτοούνται για κανένα αξίωμα και για κανένα προσωπικό συμφέρον , παρά μόνο για τη σωτηρία της χώρας και την επαναφορά των χαμένων ανθρώπινων αξιών”.

Ποια είναι η άποψη σας για την αποχή;

“Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση . Είναι φυγομαχία . Αντιθέτως η εκλογές αποτελούν ιερή στιγμή της Δημοκρατίας .

Ζούμε  σήμερα σε μια κοινωνία διαφθοράς , ρουσφετιού και αδικίας  . Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση οφείλουμε όλοι να μην απέχουμε από τις εκλογές . Ο πολίτης έχει υποχρέωση και πρέπει να συμμετάσχει κάνοντας  τις σωστές επιλογές για να μπορεί να ελπίζει”.

 Πιστεύεται ότι είναι εύκολο να αλλάξουμε την κοινωνία του ρουσφετιού και του προσωπικού συμφέροντος ;

“Όλα μπορούν αν αλλάξουν , φτάνει να το θέλουμε . Για να γίνει αυτό χρειάζονται νέοι και σωστοί άνθρωποι που δεν ακολουθούν την υποκριτική τακτική του ρουσφετιού , ούτε που υπόσχονται και μετά ξεχνούν.  Ο κόσμος έχει κουραστεί με τις διάφορες υποσχέσεις , τα τραπεζώματα και τα ρουσφέτια .

Ο σωστός πολιτικός αναλαμβάνει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη του , τον πολίτη και την χώρα ολόκληρη για το γενικό καλό , την ευημερία όλων των ανθρώπων της κοινωνία ς μας”.

Ποια είναι η θέση σας για την ανεργία στην Λάρνακα;

“Θα σας αναφέρω ορισμένες ενδεικτικές προτάσεις οι  οποίες με την υλοποίηση τους θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη  μείωση της ανεργίας στην πόλη της Λάρνακας ,γιατί η ανεργία μόνο με την Ανάπτυξη μπορεί να μειωθεί .

  • Η ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής  , θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας .
  • Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Λάρνακας-Δεκέλειας και η προώθηση του μετώπου Φοινικούδες-Μακένζι .Σκεφτείτε πως με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και όχι μόνο πως μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η περιοχή και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας .
  • Η σωστή αξιοποίηση του Λιμανιού ( εμπορικό και επιβατικό )
  • Αξιοποίηση του ιατρικού και αθλητικού τουρισμού με ενοικιαγορά χαλίτικης Γής και με συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς για προσέλκυση επενδυτών .
  • Αξιοποίηση της περιοχής της Αλυκής μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων που θα καταστήσουν την Αλυκή σε Τουριστικό και Οικονομικό κέντρο με τη δημιουργία ολοκληρωμένου σύγχρονου περιβαλλοντικού κέντρου στο χώρο της Αλυκής
  • Αξιοποίηση για προσέλκυση ιδιωτικών ή δημόσιων Πανεπιστημίων  για να μετατραπεί η Λάρνακα σε Πανεπιστημιούπολη .
  • Αξιοποίηση αγροτουρισμού και των προτάσεων για ανάπτυξη της επαρχίας μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
  • Αξιοποίηση του παλαιού χώρου του αεροδρομίου Λάρνακας “.

Ποια η γνώμη σας για τη μετά-μνημόνιο εποχή;

“Η έξοδος από το μνημόνιο είναι ένα θετικό βήμα προς ανάπτυξη αλλά πρέπει ταυτόχρονα να ομολογήσουμε ότι αυτό έγινε εφικτό από τις θυσίες του κόσμου με τις μειώσεις μισθών και κατά κύριο λόγο με το πλήγμα των κουρεμένων καταθετών .

Λέμε βγήκαμε στις αγορές και πανηγυρίζουμε αλλά στην ουσία δανειζόμαστε για να καλύψουμε παλιά χρέη .Αυτό σημαίνει βγάζουμε από τη μια τσέπη και βάζουμε στην άλλη .

Η ανεργία σήμερα είναι στα ύψη .

Έξοδος για μένα σημαίνει :

  1. Όχι κοινωνικά Παντοπωλεία
  2. Χαμηλή ανεργία
  3. Όχι μισθούς πείνας με €600-€700
  4. Διατήρηση της αξιοπρέπειας του πολίτη και του συνταξιούχου με ένα ψηλό βιοτικό επίπεδο
  5. Σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”.

Ποιο είναι το όραμα σας για την Πόλη της Λάρνακας σε περίπτωση που εκλεγείτε;

“Όπως ήδη έχω δηλώσει  θα μπορούσα να πω πολλά . Το όραμα μου για την πόλη της Λάρνακας  είναι να μετατραπεί σε μια Ευρωπαϊκή , σύγχρονη ,ελκυστική και ευημερούσα Πόλη που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες  των νέων γενεών και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών της   . Αν εκλεγώ θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια  και θα είμαι δίπλα στον πολίτη, με όλη τη σοβαρότητα και σεβασμό , να τον ακούω και να είμαι η φωνή του μέσα στην Βουλή  .

Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ούτος ώστε η Λάρνακα να αποκτήσει επιτέλους την αναγνώριση που της αξίζει”.

Κύριε Τρύφωνος γιατί κάποιοι να σας τιμήσουν με την ψήφο τους ;

“Γιατί οι « παλιοί έχουν ευθύνες και οι νέοι ελπίδες .»

Όπως ξέρετε η ψήφος αντιπροσωπεύει τη δική σας προσωπικότητα στη Βουλή . Να είστε σίγουροι ότι σαν νέος με νέες ιδέες θα είμαι δίπλα σας και μετά τις εκλογές για να συγχρονιζόμαστε στην υλοποίηση των προτάσεων μου .

Υπάρχουν ιδεαλιστές που πιστεύουν στο όραμα .Που πιστεύουν ότι όλα είναι πιθανά και προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά . Που δεν φοβούνται .Που φροντίζουν αυτό που λένε να το εννοούν και αυτό που εννοούν να το πράττουν .

Βασίζομαι σε σας .  Να είστε σίγουροι ότι η Ψήφος σας εκφράζει την ανάπτυξη , τη σοβαρότητα και εσείς έχετε τη δύναμη να φέρετε νέα πρόσωπα στη Βουλή”.

 

Send this to a friend