Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρωτοποριακή απόφαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας: Αποτοξίνωση αντί φυλάκιση σε συμπολίτη μας!!!
Πρωτοποριακή απόφαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας: Αποτοξίνωση αντί φυλάκιση σε συμπολίτη μας!!!

Πρωτοποριακή απόφαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας: Αποτοξίνωση αντί φυλάκιση σε συμπολίτη μας!!!

Μία άκρως πρωτοποριακή απόφαση και συνάμα τολμηρή για τα κυπριακά δικαστικά χρονικά εξέδωσε πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε υπόθεση νεαρού χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση κλοπής.

Συγκεκριμένα, η επαρχιακός δικαστής Εύη Αντωνίου καταδίκασε τον Φλώρο Κίτρου, από τη Λάρνακα, ο οποίος μέχρι την παρούσα καταδίκη του ήταν λευκού ποινικού μητρώου, σ’ έξι μήνες φυλάκιση, εκτός κι αν ο ίδιος αποδεχτεί να υποβληθεί σ’ εξάμηνη θεραπεία αποτοξίνωσης στην Αγία Σκέπη, κάτι που τελικά αποδέχθηκε ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του Θέμη Θωμά! Ανακοινώνοντας την απόφασή της, η δικαστής Ε. Αντωνίου σημείωσε ότι το δικαστήριο έχει καταλήξει πως η αρμόζουσα ποινή για τον κατηγορούμενο είναι αυτή της ποινής φυλάκισης. Ωστόσο, το δικαστήριο θεωρεί ότι θα ήταν ορθότερο για τον κατηγορούμενο να εγκλειστεί στην Αγία Σκέπη μέχρι να ολοκληρώσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Αυτό θα γίνει με τη δική του αποδοχή και ως εκ τούτου θα εκτίσει την ποινή του στην Αγ. Σκέπη.

«Το δικαστήριο θεωρεί πως το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα μπορεί να παρέχει στον κατηγορούμενο την ευχέρεια και το χρόνο αποθεραπείας μέσα από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει. Ως εκ τούτου, αντί να εκτίσει την ποινή της εξάμηνης φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές, το δικαστήριο διατάσσει τον εγκλεισμό του κατηγορουμένου στην Αγία Σκέπη, χωρίς το δικαίωμα να φύγει απ’ αυτήν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος απεξάρτησης. Αυτός θα είναι και ο τρόπος έκτισης της ποινής για τον κατηγορούμενο Φλώρο Κίτρου, σε μία προσπάθεια να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία να επανέλθει στο σωστό δρόμο.

Σε περίπτωση, όμως, που ο ίδιος αλλάξει γνώμη κι επιμείνει να σταματήσει τη θεραπεία, τότε θα πρέπει να ενημερωθεί το δικαστήριο από τη διεύθυνση της Αγίας Σκέπης. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στις Κεντρικές Φυλακές», τονίζεται στην απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που δικαστήριο αντί για άμεση φυλάκιση, διατάσσει νεαρό κατηγορούμενο, έπειτα από δική του συγκατάθεση, σε υποχρεωτικό εγκλεισμό σε σωφρονιστικό ίδρυμα για σκοπούς απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

 

Send this to a friend