Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εδώ θα γίνει το πάρκο ονείρων για παιδιά πάνω σε τροχοκάθισμα στη Λάρνακα (pics)!
Εδώ θα γίνει το πάρκο ονείρων για παιδιά πάνω σε τροχοκάθισμα στη Λάρνακα (pics)!

Εδώ θα γίνει το πάρκο ονείρων για παιδιά πάνω σε τροχοκάθισμα στη Λάρνακα (pics)!

Ένα πρότυπο παιδικό πάρκο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Κύπρο, πρόκειται να δημιουργηθεί σε λίγους μήνες στη Λάρνακα, πραγματώνοντας το όνειρο των παιδιών που η μοίρα τα καθήλωσε στο αναπηρικό τροχοκάθισμα, για ίσες ευκαιρίες στο παιδικό παιχνίδι. Τα παιδάκια των τροχοκαθισμάτων που ως τώρα παρακολουθούσαν τα άλλα παιδιά να παίζουν στις κούνιες, τα καρουζέλ και στις τσουλήθρες, θα μπορούν να παίξουν και αυτά στα ειδικά παιχνίδια που θα τοποθετήσουν εκεί κάποιοι καλοί άνθρωποι, που είχαν την ευαισθησία να τα σκεφτούν. Και να δημιουργήσουν γ’ αυτά το πάρκο των Ίσων Ευκαιριών, το Πάρκο των Ονείρων για τα παιδάκια πάνω στα τροχοκαθίσματα, που θα γεμίζει τις παιδικές τους ψυχούλες με ευτυχία.

Με αυτό τον υπέροχο τρόπο, ο Όμιλος Ρόταρι Λάρνακας-Κίτιον θα γιορτάσει φέτος τα 25 χρόνια δράσης και κοινωνικής προσφοράς του. Χαρίζοντας όχι μόνο στα παιδάκια της Λάρνακας που η ζωή τους είναι πάνω στο τροχοκάθισμα, αλλά και σε όλα τα παιδάκια της Κύπρου που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα, το πάρκο των ονείρων τους. Γιατί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του συνδέσμου Άντρη Χαραλάμπους-Αστζιάν, όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση στο παιδικό παιχνίδι και όλα τα παιχνίδια και δεν πρέπει για κάποια, αυτή η ασχολία, να είναι απλώς ένα όνειρο.

Με αυτά τα ευγενικά συναισθήματα ο Όμιλος των Ρόταρι Λάρνακας-Κίτιον διαβουλεύθηκε με το Δήμο Λάρνακας και τον επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη ώστε να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος, για την πραγμάτωση της πρόθεσης των Ροταριανών της Λάρνακας.

Ο χώρος αυτός αποφασίστηκε τελικά να είναι το ερημωμένο και ξεχασμένο παιδικό πάρκο, στην οδό Τζένης Καρέζης, στις ανοικτές αλάνες απέναντι από την εκκλησία της Φανερωμένης, στην ομώνυμη λεωφόρο της Λάρνακας. Σύμφωνα με την κ. Αστζιάν, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, αποφάσισε μάλιστα να παραχωρήσει το συγκεκριμένο πάρκο στον όμιλο, ο οποίος το υιοθέτησε, ώστε να το φροντίζει για πάντα. Τα παιδάκια πάνω σε τροχοκαθίσματα, με αυτή τη διευθέτηση που έγινε, θα έχουν πάντα το πάρκο παιχνιδιού των ονείρων τους, να τα περιμένει.

Θα κοστίσει πέραν των 40 χιλιάδων ευρώ

Στο πάρκο θα υπάρχουν τόσο κανονικά παιχνίδια όσο και παιχνίδια για παιδιά με κινητικά προβλήματα και θα προωθούνται τα δικαιώματα αλλά και η ισότητα των παιδιών αυτών. Επιπλέον, θα τους δίνεται η ευκαιριά να παίζουν και να διασκεδάζουν άφοβα με συνομίληκούς τους, ανέφερε ακόμη η κ. Αστζιάν στον «Φ».

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο για τη Λάρνακα, αλλά και την Κύπρο γενικότερα. Είναι ένα μακρόπνοο και πολυδάπανο έργο, το κόστος του οποίου υπολογίζεται σε πρώτο στάδιο γύρω στις €40.000. Το έργο αυτό θα αποτελέσει το κύριο έργο του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακα-Κίτιον αλλά και του Ομίλου Ρόταρακτ Λάρνακα-Κίτιον και του Ομίλου Ίντερακτ της Αμερικανικής Ακαδημίας για τη ροταριανή χρονιά 2015-16. Στη συνέχεια θα αποτελεί την κύρια δραστηριότητα των ομίλων μέχρι την πλήρη διαμόρφωση και εξοπλισμό του χώρου. Νοείται ότι, ακόμα και μετά την αποπεράτωση του έργου, οι Ροταριανοί θα συνεχίσουν να συντηρούν τον χώρο και να οργανώνουν εκεί διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά.
Κατά τα τέλη Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και να παραγγελθούν τα πρώτα παιχνίδια για το Πάρκο Ίσων Ευκαιριών. Στο πάρκο θα υπάρχουν συνολικά τρία όργανα εκγύμνασης, ένα εκ των οποίων αφορά παιδιά με αναπηρίες (ΑμεΑ), ένα πολυπαιχνίδι για ΑμεΑ, ένας μύλος και ένα μύλος για ΑμεΑ, τσουλήθρα, μια κούνια και μια κούνια για ΑμεΑ και ένα παιχνίδι με ελατήριο για ΑμεΑ. Ακόμη στον χώρο θα υπάρχουν παγκάκια, κιόσκι, τραπέζι σκακιού και τραπεζόπαγκοι και όλα θα είναι προσβάσιμα και για παιδιά με αναπηρίες. Το πάρκο θα δεντροφυτευτεί, θα εξωραϊστεί και θα φέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές (ράμπες, εισόδους πρόσβασης, φωτισμό).
Εκ μέρους του ομίλου και των άλλων δυο συμβαλλόμενων ομίλων Ρόταρι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μαζευτούν τα χρήματα για την ανέγερση και δημιουργία του πάρκου, που αναμένεται να ξεκινήσει κατά τα τέλη Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις προς ανεύρεση χρημάτων, ενώ κάποιες άλλες προγραμματίζονται.

Εκδηλώσεις στήριξης 
13 Απριλίου, φιλανθρωπική παιδική επίδειξη μόδας με ταυτόχρονη αφήγηση παραμυθιού, υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας Άντρης Αναστασιάδου, στις 18:00. Τιμή εισιτηρίου €10. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 99382890.

Πηγή: www.philenews.com

Send this to a friend