Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενδιαφέρουσα καταδικαστική απόφαση Δικαστηρίου Λάρνακας: «Επικράτεια της Κ.Δ. η Πύλα»!
Ενδιαφέρουσα καταδικαστική απόφαση Δικαστηρίου Λάρνακας: «Επικράτεια της Κ.Δ. η Πύλα»!

Ενδιαφέρουσα καταδικαστική απόφαση Δικαστηρίου Λάρνακας: «Επικράτεια της Κ.Δ. η Πύλα»!

Μία άκρως ενδιαφέρουσα απόφαση εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, με την οποία ουσιαστικά καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι στο μεικτό χωριό της Πύλας ισχύει ειδικό καθεστώς και ότι η κοινότητα δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία της κυπριακής δικαιοσύνης.

Ιδιοκτήτρια μπιραρίας στην Πύλα, η Σ.Π., βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας τρεις κατηγορίες, ότι λειτουργούσε το κέντρο χωρίς άδεια από τον ΚΟΤ, ότι πωλούσε οινοπνευματώδη ποτά χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχής και ότι μετέδιδε μουσική χωρίς της άδεια του Επάρχου Λάρνακας. Η κατηγορούμενη αρνείτο ενοχή και στις τρεις κατηγορίες εξού και διεξήχθη ακροαματική διαδικασία, με το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη σ’ όλες τις κατηγορίες.

Η απόφαση της δικαστού Γιώτας Κυθραιώτου – Θεοδώρου ήταν καταπέλτης για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, η οποία υποστήριξε, μέσω του δικηγόρου της, ότι η επίδικη μπιραρία βρίσκεται εντός της Πύλας, όπου επικρατεί «ειδικό καθεστώς», γι’ αυτό και τα τελευταία δύο χρόνια αρνείτο να πληρώσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για εξασφάλιση αδειών. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι υποστατικά που βρίσκονται στην Πύλα, τα οποία ανήκουν σε Τουρκοκύπριους ή στα οποία διεξάγουν επιχείρηση Τουρκοκύπριοι δεν ελέγχονται από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην απόφασή της, ωστόσο, η δικαστής επισημαίνει ότι το πιο επιχείρημα της υπεράσπισης στερείται κάθε νομικού ερείσματος. «Το επίδικο υποστατικό βρίσκεται εντός της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κι εντός της δικαιοδοσίας του παρόντος δικαστηρίου. Οτιδήποτε άλλο είναι αδιάφορο και δεν μπορεί να διαφοροποιήσει το αποτέλεσμα.

Η διαπίστωση του δικαστηρίου είναι ότι η κατηγορούμενη ενήργησε κατά παράβαση των σχετικών νομοθεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και διέπραξε τα τρία αδικήματα που της αποδίδονται», σημείωσε με νόημα το δικαστήριο. Η ποινή στην κατηγορούμενη θα επιβληθεί σήμερα. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο δημόσιος κατήγορος Θανάσης Παπανικολάου.

 

Send this to a friend