Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δρόμο Μαζωτού: Καθυστερεί η ανακατασκευή από… το 2002!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δρόμο Μαζωτού: Καθυστερεί η ανακατασκευή από… το 2002!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δρόμο Μαζωτού: Καθυστερεί η ανακατασκευή από… το 2002!

Έκκληση προς την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για σύντομη εξέταση του θέματος ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Κιτίου – Μαζωτού, απευθύνουν οι επηρεαζόμενες κοινότητες Κιτίου, Μαζωτού, Αλαμινού και Ψεματισμένου.

Σ’ εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων ζήτησαν από την Αναθεωρητική Αρχή όπως εξετάσει το συντομότερο το θέμα της κατακύρωσης της προσφοράς για ανακατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, ένα αίτημα που εκκρεμεί από… το 2002, δηλαδή εδώ και 14 χρόνια!

Σήμερα ο παραλιακός δρόμος Κιτίου – Μαζωτού βρίσκεται σε κακά χάλια και σ’ αυτόν έχουν συμβεί πολλά δυστυχήματα, στα οποία χάθηκαν άδικα ανθρώπινες ζωές. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν και βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας, οι οποίοι εξέφρασαν την στήριξή τους προς το αίτημα των κατοίκων και των τοπικών αρχών. Η τελευταία πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι στις 15 Μαρτίου θ’ αρχίσει ενώπιον της Αναθεωρητικής η εξέταση της ένστασης που υποβλήθηκε σχετικά με την κατακύρωση της προσφοράς, με τις επηρεαζόμενες κοινότητες να ζητούν επίσπευση των διαδικασιών. Υπενθυμίζουμε, ότι η εμπλοκή του πρώτου προσφοροδότη, της εταιρείας «Iacovou – Zemco», στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ έχει καθυστερήσει αρκετά τ’ όλο έργο.

Έπειτα από συμπληρωματική αξιολόγηση, η προσφορά κατακυρώθηκε στην εταιρεία «FAP Construction», αλλά ο έτερος προσφοροδότης, η εταιρεία «Νέμεσις» καταχώρησε προσφυγή, κάτι που καθυστέρησε περαιτέρω την έναρξη των κατασκευαστικών έργων. Εκτιμάται ότι μέχρι την ερχόμενη άνοιξη τα έργα για το δρόμο θα έχουν ξεκινήσει.

Send this to a friend