Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μείωση στο σοβαρό έγκλημα στην επαρχία Λάρνακας!
Μείωση στο σοβαρό έγκλημα στην επαρχία Λάρνακας!

Μείωση στο σοβαρό έγκλημα στην επαρχία Λάρνακας!

Σημαντική μείωση παρουσιάζει το ποσοστό σοβαρού εγκλήματος στην επαρχία Λάρνακας, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Φίλιππο Βρόντο.  

Μιλώντας αποκλειστικά στον «Φ», ο κ. Βρόντος ανέφερε ότι σε σχέση με 999 υποθέσεις το 2013, το 2014 παρατηρήθηκαν 813 και το 2015 καταγράφηκαν 682. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, το ποσοστό εξιχνίασης των σοβαρών υποθέσεων παρουσίασε το 2015 σημαντική αύξηση, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη. Ο κ. Βρόντος διευκρίνισε ότι ο όρος σοβαρό έγκλημα περιλαμβάνει φόνους, διαρρήξεις και κλοπές για σημαντικά ποσά, απόπειρες φόνου και ένοπλες ληστείες.   Η μείωση πρόσθεσε, κυμάνθηκε πέραν του 16% από το 2014 προς το 2015, ενώ σε σχέση με το 2013, η μείωση το 2015, ξεπερνά το 30%. Το ποσοστό εξιχνίασης, συνέχισε, παρουσίασε αύξηση 3.3%, το 2015 σε σχέση με το 2014.

Όσο αφορά στα θανατηφόρα τροχαία και σοβαρά δυστυχήματα, η εικόνα στην επαρχία Λάρνακας ήταν κατά την τελευταία τριετία η εξής: Δώδεκα θανατηφόρα με 13 νεκρούς το 2013. Το 2014 πέντε θανατηφόρα με πέντε νεκρούς και το 2015, οκτώ θανατηφόρα με ισάριθμους νεκρούς. Το 2013 σημειώθηκαν στην επαρχία Λάρνακας σοβαρά τροχαία δυστυχήματα. Το 2014, καταγράφηκαν 83 σοβαρά δυστυχήματα.

Βασική αιτία στα δυστυχήματα αυτά, επισήμανε ο κ. Βρόντος, ήταν δυστυχώς ο ανθρώπινος παράγοντας.   Αναφερόμενος στα δύο πρόσφατα θανατηφόρα δυστυχήματα στη Λάρνακα και ειδικά τον θάνατο του μοτοσυκλετιστή στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τιμάγια), ο κ. Βρόντος επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί τελευταία ότι κάποιοι νεαροί μετατρέπουν τη λεωφόρο σε πίστα ταχύτητας. Αυτό συμβαίνει αργά το βράδυ, αλλά κάποιες φορές και την ημέρα, πρόσθεσε. Ο κ. Βρόντος τόνισε ότι ήδη έχει δώσει οδηγίες στην Τροχαία Λάρνακας να ελέγξει το θέμα αυτό. Όμως, είπε ταυτόχρονα, ό,τι και να κάνει η Αστυνομία θα πρέπει και οι ίδιοι οι νεαροί να αντιληφθούν ότι πρέπει να αγαπούν τη ζωή τους και να μην βυθίζουν στο πένθος τα προσφιλή τους άτομα.

Για το θέμα των Φώτων Τροχαίας Ανόρθωσης όπου το περασμένο Σάββατο σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας δήλωσε ότι αρμόδιο για να αποφανθεί αν πρέπει να καταργηθούν και να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος, είναι το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας. Όμως ο ίδιος, διευκρίνισε, δεν τάσσεται εναντίον του να τεθεί ενώπιόν του και να μελετηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Καταλήγοντας ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πολύ καλό επίπεδο σχέσεων του κοινού με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας αλλά και τους Σταθμούς Υπαίθρου, επισημαίνοντας ότι είναι αποτέλεσμα του παραγωγικού έργου του Αστυνομικού Σώματος στην πόλη και επαρχία Λάρνακας.

 

Send this to a friend