Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σαν «μανιτάρια φυτρώνουν» τα κλοπιμαία Range Rover στους κυπριακούς δρόμους: Υπό κράτηση και ο Σκαλιώτης…
Σαν «μανιτάρια φυτρώνουν» τα κλοπιμαία Range Rover  στους κυπριακούς δρόμους: Υπό κράτηση και ο Σκαλιώτης…

Σαν «μανιτάρια φυτρώνουν» τα κλοπιμαία Range Rover στους κυπριακούς δρόμους: Υπό κράτηση και ο Σκαλιώτης…

Η κομπίνα με τα κλοπιμαία πολυτελή αυτοκίνητα, η οποία αποκαλύφθηκε περί τα τέλη του 2014 στη Λάρνακα και στο τελωνείο Λεμεσού, έχει συνέχεια…

Έπειτα από αναζήτηση πολλών μηνών, η αστυνομία κατάφερε να «φορέσει χειροπέδες» στον 39χρονο Αντώνη Γεωργίου, από τη Λάρνακα, ο οποίος καταζητείτο για υποθέσεις πώλησης κλοπιμαίων πολυτελών αυτοκινήτων, μάρκας Range Rover, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2013 -2014. Ο 39χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για τρεις μέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αφαίρεσης διακριτικών σημείων μηχανοκίνητων οχημάτων, πλαστογραφίας κι εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης, η απάτη αποκαλύφθηκε όταν μετά από εξετάσεις που έγιναν στο μηχανογραφημένο σύστημα της αστυνομίας και της Ιντερπόλ σε σχέση με τον έλεγχο κλοπιμαίων οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι δύο πολυτελή αυτοκίνητα Range Rover, τα οποία είχαν δηλωθεί ως κλοπιμαία στο Ηνωμένο Βασίλειο τα έτη 2013 και 2014, ήταν εγγεγραμμένα στην Κυπριακή Δημοκρατία με κυπριακούς αριθμούς εγγραφής και με παραποιημένο αριθμό πλαισίου, στ’ ονόματα δύο Ελληνοκυπρίων… Έγιναν έρευνες κι εντοπίστηκαν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών, οι οποίοι ανακρινόμενοι κατονόμασαν τον ύποπτο, ο οποίος τότε ήταν στο Λονδίνο, ως το πρόσωπο που διευθέτησε την αγορά και την αποστολή των δύο συγκεκριμένων αυτοκινήτων στην Κύπρο. Τα δύο Range Rover εκτελωνίστηκαν από το λιμάνι Λεμεσού.

70 – 100 χιλιάδες!

Σύμφωνα με το διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας Cyprus Premium Automobiles Ltd – Pilakoutas Group, που είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της Land Rover στην Κύπρο, η αξία των δύο κατασχεθέντων αυτοκινήτων είναι 70 και 100 χιλιάδες ευρώ το καθένα. Τα αυτοκίνητα, ωστόσο, πωλήθηκαν στην Κύπρο έναντι 60 και 70 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα… Μετά από την κατάσχεση των οχημάτων, ενημερώθηκε γραπτώς η Ιντερπόλ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Ιντερπόλ του Μάντσιεστερ, και τα δύο είναι καταγγελμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο ως κλοπιμαία.

Συνελήφθη, αλλά…

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 39χρονος από τη Λάρνακα καταζητείτο μ’ ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τον Ιούλιο του 2015. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου συνελήφθη στη Γαλλία, όπου κι ενημερώθηκε για την ύπαρξη του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του. Ζητήθηκε από τις γαλλικές αρχές η μετάφραση του εντάλματος στα γαλλικά και η αποστολή του στη Γαλλία εντός έξι ημερών, γεγονός, όμως, που η Κυπριακή Δημοκρατία παρέλειψε να πράξει, με αποτέλεσμα ο ύποπτος ν’ αφεθεί ελεύθερος κι έτσι από τότε ματαιώθηκε η έκδοσή του… Έγινε, όμως, κατορθωτό να εντοπιστεί στη Βουλγαρία κι εκδόθηκε στην Κύπρο, όπου συνελήφθη εκ νέου. Να σημειωθεί, ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι άλλα τέσσερα άτομα, ένας εκ των οποίων καταζητείται από την αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό και για άλλα σοβαρά ποινικά αδικήματα που αφορούν σχεδιαζόμενη τριπλή δολοφονία κι εμπρησμούς. Ο φάκελος της υπόθεσης (8894/2015) έχει ήδη καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για σκοπούς εκδίκασης στις 29 Μαρτίου 2016.

 

Send this to a friend