Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μητέρα εγκατέλειψε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της στη Λάρνακα: Αποφεύγει να συνεργαστεί με Αστυνομία και Γραφείο Ευημερίας!
Μητέρα εγκατέλειψε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της στη Λάρνακα: Αποφεύγει  να συνεργαστεί με Αστυνομία και Γραφείο Ευημερίας!

Μητέρα εγκατέλειψε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της στη Λάρνακα: Αποφεύγει να συνεργαστεί με Αστυνομία και Γραφείο Ευημερίας!

Υπόθεση εγκατάλειψης τεσσάρων ανηλίκων παιδιών από τη μητέρα τους διαχειρίζονται τις τελευταίες μέρες το Γραφείο Ευημερίας και η Αστυνομική Διεύθυνση Δεκέλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν Βρετανός πολίτης ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία Δεκέλειας, για την περίπτωση της μάνας, με την οποία συναντήθηκε τυχαία κάπου στη Λάρνακα. Ο Βρετανός, όταν άκουσε όσα του είπε η μητέρα, ανησύχησε για τα παιδιά και χωρίς να χάσει στιγμή μετέβη στην Αστυνομία Δεκέλειας.
Η κοινότητα όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα βρίσκεται εντός των ορίων των Βάσεων στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Τα παιδιά έχουν ηλικίες 7, 10, 11 και 13 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο εν διαστάσει σύζυγος τής μητέρας βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρα της Αφρικής όπου μετέβη πριν από 2-3 βδομάδες προκειμένου να εργαστεί και να στείλει, όπως ανέφερε, χρήματα στα παιδιά του.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την αναχώρησή του από την Κύπρο (διέμενε εκτός οικογενειακής εστίας μετά από διάταγμα βρετανικού δικαστηρίου), η σύζυγος εγκατέλειψε το σπίτι της και τα παιδιά, μεταβαίνοντας σε άγνωστη διεύθυνση στη Λάρνακα, και αποφεύγει να συνεργαστεί με την Αστυνομία και το Γραφείο Ευημερίας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Γραφείο Ευημερίας εκχώρησε προσωρινά τη φροντίδα των παιδιών σε συγγενικό τους πρόσωπο, εν αναμονή της καθόδου του πατέρα τους στην Κύπρο.

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία Δεκέλειας και η κοινότητα όπου διαμένουν τα παιδιά προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν στα ανήλικα παιδιά τα απαραίτητα προς το ζην, τα οποία φαίνεται ότι στερούνταν πριν η υπόθεση αποκαλυφθεί.
Σημειώνεται ότι η οικογένεια παρακολουθείτο από το Γραφείο Ευημερίας και πριν συμβούν τα τελευταία γεγονότα.
Ως προς την πτυχή της μητέρας, οι επόμενες μέρες θα καθορίσουν τις εξελίξεις, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ο χώρος όπου διαμένει, ενώ στην ελάχιστη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τις αρμόδιες Αρχές δεν επιδεικνύει καμιά διάθεση συνεργασίας. Για την ώρα, τα τέσσερα παιδιά διαμένουν στην οικογενειακή τους εστία, υπό την επίβλεψη στενού τους συγγενικού προσώπου.
Πηγή: http://www.philenews.com

Send this to a friend