Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Άνοιξε νέο στέκι (BLOK) στην Κλεάνθη Καλογερά, διαβάστε την ιστορία του συγκεκριμένου μαγαζιού!!!
Ο ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Άνοιξε νέο στέκι (BLOK) στην Κλεάνθη Καλογερά, διαβάστε την ιστορία του συγκεκριμένου μαγαζιού!!!

Ο ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Άνοιξε νέο στέκι (BLOK) στην Κλεάνθη Καλογερά, διαβάστε την ιστορία του συγκεκριμένου μαγαζιού!!!

Όταν ο “δαιμόνιος” Λούης Περεντός αποκαλύπτει…

BOULANGERIE “ANTIPA FRERES”

Στην καρδιά της παλιάς Σκάλας, στην οδό Κλεάνθη Καλογερά, ανακαινίζοντας ένα παλιό κτήριο, αποκαλύφθησαν στους εξωτερικούς τοίχους οι επιγραφές στα αγγλικά και γαλλικά  ενός φούρνου. Πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι και πριν δέκα περίπου χρόνια λειτουργούσε ο φούρνος αυτός.

Από τις επιγραφές είναι καθαρό ότι η πελατεία του φούρνου, εκτός από τους Λαρνακείς, ήταν και οι ναύτες ( Αγγλόφωνοι και Γαλλόφωνοι), για τους οποίους ο φούρναρης κατασκεύαζε και ειδικά μπισκότα.

“Biscuits for navy and fancy bread to order- Antipa Brothers”

“Commande pain de luxe et biscuits pour la marine-Antipa Freres”.

Σκεφτήκαμε ότι στην περιοχή στα παλιά χρόνια σύχναζαν ναύτες. Έτσι, ο έξυπνος φούρναρης το εκμεταλλεύτηκε δεόντως. Το ψάξαμε το θέμα και βρήκαμε την απάντηση σε κείμενο του Ανδρέα Ο.Ευρυβιάδη.

Στο κείμενό του «Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑ», γράφει:

«..Η Λάρνακα ήταν το κυριότερο λιμάνι της Κύπρου, που την επισκέπτονταν τα περισσότερα καράβια που προσέγγιζαν στην Κύπρο, έγινε σημαντικός σταθμός ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας. …Η πόλη ανέπτυξε πολλούς αξιόλογους φούρνους-ψωμάδικα, που παρασκεύαζαν ψωμιά και κυρίως παξιμάδια για την τροφοδοσία του μεγάλου αριθμού αυτών των ιστιοφόρων που προσέγγιζαν το λιμάνι. Μερικοί από τυος γνωστούς φούρνους της Λάρνακας  ήταν ο φούρνος του Αντύπα Αγραφιώτη, που είχε γίνει περίφημος για τις φραντζόλες και τα παξιμάδια του…».

Άνοιξε… μπαράκι

Τώρα, ο συγκεκριμένος χώρος μετατράπηκε σε ένα ωραίο νυχτερινό μαγαζί με ονομασία “BLOK”. Άλλο ένα μπαράκι άνοιξε τις πόρτες του στην ανανεωμένη οδό Κλεάνθη Καλογερά. Περάστε να το δείτε και δοκιμάστε τα εξαιρετικά ποτά και κοκτέιλ του…

Λούης Περεντός

 

Send this to a friend