Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αθηένου: Μια υπέροχη μουσικός μοιράζεται μαζί μας το νέο της τραγούδι (ΒΙΝΤΕΟ)
Αθηένου: Μια υπέροχη μουσικός μοιράζεται μαζί μας το νέο της τραγούδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αθηένου: Μια υπέροχη μουσικός μοιράζεται μαζί μας το νέο της τραγούδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα καινούριο τραγούδι είχαμε τη χαρά να ακούσουμε από την μουσικό Ευδοκία Χατζηχάρου με καταγωγή από την Αθηένου το οποίο και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Η «λύπη» είναι είναι ένα από τα τραγούδια που δημιουργήθηκαν μέσα από τη συνεργασία μου με τη φίλη, στιχουργό και συγγραφέα Ελένη Σιούφτα.

Οι στίχοι μελαγχολικοί, αποτυπώνουν γλαφυρά και με γλυκό παράπονο συναισθήματα έντονα, ανθρώπινα, ερωτικά.

Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια της στιχουργού:

«Το τραγούδι «ΛΥΠΗ» γράφτηκε όταν προέκυψε μια λύπη που δεν χωρούσε πουθενά. Από ‘κείνες που περνούμε, στη ζωή μας μια φορά».

Η μουσική γράφτηκε μέσα σε ένα πρωινό. Ξεπήδησε αβίαστα, παρασυρμένη από το χείμαρρο των συναισθημάτων.

Όπως δήλωσε η ίδια η Ευδοκία Χατζηχάρου: «Αισθάνομαι τυχερή που συνεργάστηκα με μια ομάδα αξιόλογων ανθρώπων και καλλιτεχνών :

Τη στιχουργό Ελένη Σιούφτα, την ερμηνεύτρια Σκεύη Κουλουμπρή, τον ενορχηστρωτή μου Νικόλα Ντίμα, το χοροδιδάσκαλο Νεκτάριο Φορή Ασσιώτη, τους μουσικούς Ανδρέα Γιανναρά, Κώστα Χαλλούμα και Πάρη Κακλιδάκη, τους σκηνοθέτες και παραγωγούς του video clip Δημήτρη Σατράκη και Αλέξανδρο Φιλίππου.

Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς» !

Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι : «Το τραγούδι το αφιερώνουμε στη Σκεύη Οδυσσέως, που έφυγε σαν άγγελος, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Αιωνία της η μνήμη».

Ποια είναι η Ευδοκία Χατζηχάρου

Η Ευδοκία Χατζηχάρου κατάγεται από την Αθηένου και την κατεχόμενη Πεντάγυια. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Λάρνακας και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης, Τραγουδιού και Φούγκας.

Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και ζει στην ακριτική κωμόπολη της Αθηένου. Εργάζεται σαν δασκάλα μουσικής στα Δημοτικά σχολεία. Υπήρξε μέλος της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Λάρνακας και για αρκετά χρόνια μαέστρος της παιδικής χορωδίας του Δήμου Αθηένου.

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη σύνθεση και συνεργάστηκε με τις στιχουργούς Λένια Αρτεμίου Γαβριηλίδου Ελένη Σιούφτα. Επίσης μελοποίησε στίχους των ποιητών και λογοτεχνών Διονύσιου Σολωμού, Κωνσταντίνου Καβάφη, Ανδρέα Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρου Ταπάκη.

Έχει γράψει τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Κυριάκου Τοφαρίδη με τίτλο «Νεκρή Ζώνη».

Το 1996 και το 2015 έφτασε στον τελικό του Κυπριακού Διαγωνισμού Σύνθεσης με τα τραγούδια «Ο καμός» και «Μυστικός Δείπνος».

Το 2002 απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού τραγουδιού με το τραγούδι «Άη Γιάννη». Το 2011 απέσπασε το τρίτο βραβείο στο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Ύμνου για το Περιβάλλον με το τραγούδι «Στη χώρα μου» το οποίο γράφτηκε α) για σόλο και πιάνο, β) για τετράφωνη χορωδία και πιάνο και γ ) για συμφωνική ορχήστρα.

Το 2016 απέσπασε δεύτερο και πρώτο βραβείο στο 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Βόλου α) με το χορωδιακό έργο «Απόσπασμα από τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού και β) με το λαϊκό τραγούδι « Σ’ αποθύμησα» .

Το 2020 ο τραγουδοποιός Παντελή Θαλασσινό ερμήνευσε ένα δικό της τραγούδι με τίτλο «Θα σου τραγουδήσω».

Παραγωγή βίντεοκλίπ : Content Hub

Send this to a friend