Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε στην Κακοπετριά
Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε στην Κακοπετριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε στην Κακοπετριά

Οι πιθανότητες είναι ότι όλοι έχουμε επισκεφθεί το καταπράσινο χωριό έστω και μια φορά, μιας και αποτελεί ολόχρονα ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του νησιού μας. Σε απόσταση μόλις 55 χιλιομέτρων από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό, υψόμετρο 667 μέτρων και 1300 μόνιμους κατοίκους, το χωριό προσφέρει μια ποικιλία αξιοθέατων και δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους και πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους. 

Ντυθείτε ζεστά, φορέστε άνετα παπούτσια και ξεκινήστε την περιήγησή σας από το κομμάτι της Παλιάς Κακοπετριάς, εκεί όπου γεννήθηκε αρχικά το χωριό. Στην είσοδό του, ορθώνεται μια τεράστια πέτρα, η «Πέτρα του Αντρογύνου», που συνδέεται με μια σειρά από παραδόσεις αναφερόμενες στα νιόπαντρα ζευγάρια του χωριού και με μία όχι τόσο ευχάριστη εκδοχή σε σχέση με την ονομασία του, αφού λέγεται ότι κάποτε η πέτρα κύλησε και πλάκωσε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, κερδίζοντας τον τίτλο της «κακόπετρας», εξού και η Κακοπετριά.

Περπατώντας στα ανθοστόλιστα λιθόστρωτα δρομάκια, θα θαυμάσετε τα γραφικά διώροφα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια, δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής.
Ένας τέλειος τρόπος να καταναλώσετε αρκετές θερμίδες πριν επιλέξετε ένα από τα  ποιοτικά εστιατόρια για το μεσημεριανό σας, είναι η πεζοπορία σε κάποιο από τα μονοπάτια της φύσης.
Αφού αποχαιρετήσετε την όμορφη εικόνα και την ηρεμία της Κακοπετριάς, κάντε μια στάση στη Μονή του Αγίου Νικολάου της Στέγης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων. Μια σπουδαία εκκλησία του 11ου αιώνα, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Πηγή:  Περιοδικό Go, τεύχος 87.

Send this to a friend